Van Dijk: "Kunt mij onmogelijk vergelijken met Messi of Ronaldo"

21 september 2019, 12:16

Virgil van Dijk hoort maandag op het FIFA-gala in Milaan of hij gekozen is tot beste voetballer van de wereld. Net als bij de Europese verkiezingen zijn Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de concurrenten. "Je kunt mij als voetballer onmogelijk vergelijken met Messi of Ronaldo", aldus de aanvoerder van het Nederlands elftal.

"Het enige dat je volgens mij kunt proberen, is te vergelijken welke impact we hebben gehad op onze teams. En zelfs dat is heel moeilijk", zegt Van Dijk in het Algemeen Dagblad. "Ik zie het zo: ik heb er zelf geen invloed op. Ik speel, ik doe mijn best, probeer keer op keer zo goed mogelijk te presteren en anderen stellen dat blijkbaar op prijs. Ik ben vooral blij dat er waardering is voor verdedigers. Dat er anders naar ons wordt gekeken. En dat er dus een beloning kan volgen voor al het vuile werk dat is opgeknapt."

Wat er ook uitkomt, Van Dijk blijft er nuchter onder. "Het zal mij niet veranderen. Of ik het verdien? Wat ik vind, is dat we een fantastisch jaar achter de rug hebben. We hebben ook de Supercup weer binnen kunnen slepen in augustus. Dat voelt gewoon geweldig. Een verdediger wint niet vaak individuele prijzen. Volgens mij was Fabio Cannavaro in 2006 de laatste. Misschien is het wel weer een keertje tijd voor een verdediger."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen