Zeven jaar later is Breukers weer de baas in Enschede

21 september 2019, 10:45

Zeven jaar later herhaalde de geschiedenis zich voor Tim Breukers. De rasechte Tukker won destijds met Heracles Almelo bij FC Twente. Sindsdien keerde Heracles telkens met lege handen huiswaarts. Tot gisteravond: net als in 2012 werd het 2-3, speelde Heracles Almelo vechtvoetbal én deed de 31-jarige Breukers mee.

Sowieso is het verhaal van de uit Oldenzaal afkomstige rechtsback bijzonder. Hij diende in zijn carrière twee clubs: Heracles én Twente. Voor de zwart-witten speelde hij veruit de meeste duels (261). Juist na het seizoen dat Heracles voor het laatst won in de Grolsch Veste, maakte Breukers de overstap naar de vijand.

Lees ook: FC Twente wil zich niet achter beslissingen Kamphuis verschuilen

Allebei op één

De zege van vrijdag tegen Twente geeft Breukers een unieke status. Geen enkele Heraclied won zovaak in Enschede als hij. De mooiste van de twee? "Ik denk dat ik ze allebei op één zet", zegt Breukers tegen FCUpdate.nl. "De uitslag is hetzelfde en ook toen speelden we meer vechtvoetbal. In een wedstrijd als deze is dat misschien ook meer nodig."

Handsbal

Het scheelde niet veel of Heracles speelde een kansloze avond. Na de snelle achterstand hadden de bezoekers geluk dat de 2-0 van Javier Espinosa wegens hands werd afgekeurd. Heracles mocht ook zeker niet mopperen toen Breukers de bal op zijn elleboog kreeg. Jochem Kamphuis en de VAR vonden het te weinig voor een strafschop."Volgens mij had ik mijn arm langs het lichaam. Het ging te snel ik kon niet reageren."

Breukers zal het voor de rest een zorg zijn. Heracles was weer eens de baas in Enschede. En dat moet gevierd worden. "Je werkt naar zoiets toe. Als dat dan lukt, is de ontlading groot. Ik denk dat we nog even met z'n allen de stad in gaan."

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen