Gerbrands blijft groot voorstander van Eredivisie met 16 clubs

21 september 2019, 09:48

Toon Gerbrands blijft groot voorstander van een Eredivisie met zestien clubs. De PSV-directeur hoopt dit seizoen een stip aan de horizon te zetten, plannen te bedenken en deze over twee of drie jaar invoeren. "Geef je clubs twee of drie jaar de tijd, dan kunnen ze zich beleidsmatig instellen om aan te haken. En beginnen ze intussen te hervormen", aldus Gerbrands

"Zie de ontwikkeling bij het overstappen van kunstgras naar natuurgras. Veel clubs stappen al sneller over dan verwacht", vertelt de PSV-baas in De Telegraaf. Gerbrands stelt dat PSV, Ajax, AZ en Feyenoord willen meedenken met een herverdeling van de televisiegelden. "Als daar tegenover staat dat wij ons verdienmodel in stand kunnen houden met internationaal televisiegeld en transferopbrengsten."

"Voor het eerst is van belang dat de competitie zodanig wordt ingericht dat de Europese deelnemers maximale kans maken op de groepsfase van de Europese bekertoernooien. Daar wordt voor Nederlandse clubs het grote geld verdeeld. De Eredivisie moet zich daaraan ondergeschikt maken. Nationaal moeten we internationaal volgen. Geef deelnemers aan de voorronde alle ruimte om te overleven, want er staat in de Champions League dertig miljoen euro op het spel en in de Europa League zes miljoen euro."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen