Dest voelt zich meer gewild door Verenigde Staten

Dest voelt zich meer gewild door Verenigde Staten

21 september 2019 – Een ultieme poging van de KNVB moet Sergino Dest naar het Nederlands elftal leiden. De afspraak volgt op korte termijn, omdat de Ajacied volgende maand zijn eerste officiële interland voor de Verenigde Staten kan spelen. Er is werk aan de winkel, want de rechtsback vindt dat de Amerikanen duidelijker laten merken dat ze hem willen hebben."Op dit moment heb ik dat gevoel wel, ja. Maar zoals ik zei, liggen allebei de opties open", zegt Dest in De Telegraaf, dat geluiden ontvangt dat de speler zo goed als zeker voor de Verenigde Staten kiest. "Ik heb nog geen beslissing genomen en wil daar de tijd voor nemen. Ik bespreek alles met mijn ouders en zaakwaarnemer Joes Blakborn en zet per land alle voordelen en nadelen op een rij. Zodra ik de knoop heb doorgehakt, horen jullie het van me."

Mogelijk dat Ronald Koeman aansluit bij het onderhoud met Dest. "Een goed gesprek, waarin de bondscoach zijn plannen met mij duidelijk maakt, zou mijn keuze kunnen beïnvloeden, ja. En de intentie om snel eens met de KNVB te praten in Zeist is er", aldus Dest, die vanwege een Amerikaanse vader ook mag spelen voor Team USA.

Deze maand deed de verdediger al mee in een oefeninterland van de Verenigde Staten. Zodra Dest een officiële interland speelt, kan hij niet met terug. Dit kan in oktober het geval zijn, als Amerika om de CONCACAF Nations League speelt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019

  3. maandag 21 oktober 2019