Schalke 04 tweede in Duitsland na nipte zege op Mainz

20 september 2019, 23:27

Schalke 04 is in ieder geval voor één avond de nummer twee van de Bundesliga. De formatie van trainer David Wagner klopte in eigen huis het FSV Mainz van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste met 2-1. De winnende treffer viel pas vlak voor tijd, maar betekende wel de derde overwinning op rij voor de club uit Gelsenkirchen.

Na eerdere ruimere zeges op Hertha BSC (3-0) en Paderborn (1-5) moest Mainz op het eerste oog geen problemen opleveren voor Schalke 04. De laagvlieger had immers drie van de vier wedstrijden tot dusver verloren. Toch duurde het lang voor Schalke in eigen huis de voorsprong wist te pakken, maar tien minuten voor rust was het toch raak. Suat Serdar rondde na een strakke pass in de zestien onberispelijk af en zorgde zo voor de voorsprong bij de thee.

Na rust lukte het Mainz niet om een vuist te maken en bleef Schalke qua stand rustig overeind. Een kwartier voor tijd werd het echter op fraaie wijze 1-1. Karim Onisiwo kreeg de bal in de zestien aangespeeld van Boëtius, draaide handig weg en schoot de bal keurig binnen. Mainz, dat tot dusver dit seizoen alleen van hekkensluiter Hertha had gewonnen, leek een punt te gaan pakken, omdat de klok steeds maar verder tikte.

Sublieme solo

Het hoogtepunt bleek Schalke echter voor het laatst bewaard te hebben, namelijk in de persoon van Amine Harit. De 22-jarige middenvelder begon in de 89ste minuut aan een solo en rondde met buitenkant voet subliem af in de linkerhoek. Zo bracht hij het thuispubliek op de valreep nog in extase en Schalke toch nog de drie punten. Zij zijn nu gedeeld koploper, maar staan op doelsaldo nog achter Leipzig. Mainz, waar Boëtius en St. Juste de hele wedstrijd in actie kwamen, blijft in de degradatiezone en staat nu zestiende met drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen