FC Twente laat kans op koppositie liggen, Heracles wint derby

20 september 2019, 22:10

FC Twente is er niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie te pakken. De ploeg uit Enschede ging verrassend ten onder in de streekderby tegen Heracles Almelo: 2-3. Waar het in de eerste helft erop leek dat FC Twente de controle had, sloeg de ploeg uit Almelo kort voor rust effectief toe. Uiteindelijk probeerde FC Twente het nog wel, maar kwam in de slotfase net tekort.

Het leek er daarna op dat FC Twente alsnog de voorsprong zou uitbreiden, maar uit het niets kwam Dessers alleen voor Drommel en ook hij faalde niet en scoorde de gelijkmaker. Kort daarna wordt het nog erger voor FC Twente. Mauro Junior pikt een afvallende bal op en schoot hem fantastisch in met buitenkant links, 1-2.

In de 79ste minuut was het dan toch raak voor Heracles. Na een voorzet kopte de kleine Mauro Junior zijn tweede doelpunt van de avond knap binnen. Daarna is Heracles vooral bezig geweest om tijd te winnen. FC Twente wist zich geen raad en hanteerde vooral de lange bal. In de blessuretijd kopte Berggreen nog knap de aansluitingstreffer binnen voor FC Twente. Het was uiteindelijk niet genoeg, hoewel ze het tot de laatste seconde bleven proberen. De koppositie loopt FC Twente hiermee mis en Heracles wint niet alleen de belangrijke streekderby, maar stijgt ook naar het linkerrijtje.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Drommel 6, Pleguezuelo 5,5, Bijen 6 , Schenk 6, Verdonk 5,5, Selahi 6 (68. Berggreen 7), Busquets 6,5, Espinosa 6, Cantalapiedra 6,5, Vuckic 6, Zekhnini 6

Heracles Almelo: Blaswich 6,5, Breukers 6,5, Pröpper 7, Knoester 6,5, Czyborra 6,5, Merkel 7, (90. Bakboord) Mauro Junior 8, Kiomourtzoglou 6, v.d. Water 7(85. v.d. Buijs), Dessers 6,5, Konings 5,5 (56. Dos Santos 6)

Man of the match: Mauro Junior

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.