De Graafschap en NAC zetten concurrentie op afstand

20 september 2019, 22:13

De Graafschap en NAC Breda zijn de grote winnaar van de vrijdagavond geworden in de Eerste Divisie en lijken samen uit te gaan maken wie de eerste periode pakt. De koploper uit Doetinchem rekende op de eigen Vijverberg overtuigend af met FC Eindhoven en achtervolger NAC Breda boekte een late zege op nummer drie Excelsior. Het gat tussen de nummers twee en drie is nu drie punten, maar SC Cambuur kan maandagavond nog tussenbeide komen als het wint bij Jong PSV. Jong FC Utrecht nestelde zich verrassend in de Keuken Kampioen Divisie-top na een uitzege op Roda JC.

De Graafschap-FC Eindhoven 4-0

FC Eindhoven reisde als nummer vijf van de competitie naar Doetinchem, maar werd compleet onder de voet gelopen. De Graafschap benutte slechts twee van de vele kansen: Mohamed Hamdaoui kopte raak op een voorzet van Jordy Tuturarima en Gregor Breinburg zorgde voor 2-0 met een bekeken schot in de verre hoek. Ralf Seuntjens had voor rust voor een aantal kolderieke missers gezorgd, maar zorgde in de tweede helft voor de beslissing met een fraai geplaatst schot vanuit de tweede lijn. Jordy Thomassen zorgde met een identieke goal voor extra feest: 4-0.

{image[336953][right-half][]}NAC Breda-Excelsior 2-1

De twee degradanten hielden elkaar tijdens de eerste helft in de tang en konden de bezoekers in het Rat Verlegh Stadion weinig vertier bieden. Na rust werd het leuker: Luka Ilic dwong Excelsior-doelman Alessandro Damen kort na rust tot een knappe redding, maar broer Ivan bracht Breda in vervoering. De Serviër blies een doodgebloede aanval eigenhandig nieuw leven in en joeg de bal perfect in de kruising: 1-0. Excelsior-trainer Ricardo Moniz bracht in de slotfase joker Elías Ómarsson in en zag de IJslander al na één minuut voor 1-1 tekenen.

NAC had echter alsnog het laatste woord: Sydney van Hooijdonk maakte zijn derde van het seizoen en zette de Brabanders op 2-1. Excelsior-routinier Luigi Bruins was zijn frustraties niet meer de baas en mocht iets eerder inrukken dan de rest na een harde overtreding en de daaropvolgende directe rode kaart.

Roda JC-FC Utrecht 1-3

De thuisploeg hield het nog lang spannend, maar Hicham Acheffay zorgde in de slotfase voor 0-2. Romario Rösch zorgde voor een klein sprankje hoop voor Roda, maar Jonas Arweiler had in de tegenaanval het laatste woord: 1-3. Jong FC Utrecht staat nu verrassend derde in de Keuken Kampioen Divisie.

Go Ahead Eagles-Jong Ajax 1-1

Het wisselvallige Go Ahead blijft in de middenmoot hangen. Tegen Jong Ajax was het na een halve minuut al feest: Sam Beukema tikte de razendsnelle 1-0 binnen na een corner. De ploeg van Mitchell van der Gaag moest het antwoord daarna 57 minuten lang schuldig blijven, maar kwam in de tweede helft op gelijke hoogte: Jurgen Ekkelenkamp nam de bal schitterend mee met de hak en schoot met een gelukje binnen via de inglijdende Beukema.

Overige uitslagen: 

Telstar-FC Volendam 1-2

FC Dordrecht-NEC 2-0

FC Den Bosch-MVV 4-0

Almere City-Jong AZ 2-1

Programma:

Helmond Sport-TOP Oss (zaterdag)

Jong PSV-SC Cambuur (maandag)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen