Zweedse verdediger Olsson (ex-NEC) stopt met voetballen

20 september 2019, 19:37   Bijgewerkt: 20 september 2019, 20:00

Jonas Olsson hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De Zweedse verdediger, die in Nederland drie seizoenen voor NEC speelde, vindt het op 36-jarige leeftijd mooi geweest. Dat meldt zijn oude club West Bromwich Albion op hun website.

Olsson begon zijn carrière in zijn geboorteland Zweden en verhuisde in 2005 voor zo'n 750.000 euro naar NEC. In Nijmegen speelde hij meer dan 90 wedstrijden in de Eredivisie en groeide daar uit tot zeer gewaardeerde kracht. In 2008 werd hij door NEC met winst doorverkocht aan West Brom. Bij de Engelse club zou Olsson het grootste deel van zijn loopbaan blijven. Hij kwam er negen seizoenen in actie en speelde bijna 250 wedstrijden. Acht seizoenen kwam hij uit in de Premier League.

In 2017 keerde hij terug naar Zweden om voor Djurgårdens IF te gaan spelen. Zijn laatste avontuur was vorig seizoen in Engeland, waar hij voor Wigan Athletic een paar wedstrijden speelde. Zijn contract werd daar afgelopen zomer ontbonden en sindsdien zat Olsson zonder club. Hij heeft nu besloten zijn loopbaan te beëindigen. Olsson kwam tot 25 interlands voor Zweden.

Dankwoord 

Op Instagram spreekt Olsson zijn speciale dank uit richting NEC. "Bedankt dat jullie mij als jonge speler hebben opgevangen, me een heel welkom gevoel gaven in mijn nieuwe land en me een opstap gaven naar iets groters. Voetbal heeft mij alles gegeven. Ik heb de beste baan ter wereld gehad en ik voel me echt bevoorrecht dat ik het voetballeven heb geleefd waar ik van droomde als een klein kind."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen