Buijs houdt ondanks mindere periode vertrouwen in zijn elftal

Buijs houdt ondanks mindere periode vertrouwen in zijn elftal

20 september 2019 – Danny Buijs houdt vertrouwen in de kern van FC Groningen, ondanks de tegenvallende resultaten tot dusver. De oefenmeester gaat voor het treffen met PEC Zwolle niet te veel sleutelen aan zijn opstelling: Charlison Benschop begint 'gewoon' weer in de punt van de aanval, terwijl Ramon Pascal Lundqvist het plekje overneemt van Sam Schrek.Dat vertelt de coach tegenover RTV Noord. "Als ik de vijf wedstrijden analyseer, dan zeg ik op mijn beurt dat de eerste wedstrijd vaak een beetje kat uit de boom kijken is. De tweede wedstrijd hebben we het eerste half uur tegen Twente prima gespeeld. AZ uit hebben we verdienstelijk gespeeld", legt Buijs uit over het waarom hij vertrouwen houdt in zijn ploeg.

Ook in Benschop - die vorige week de voorkeur kreeg boven Kaj Sierhuis, behoudt hij het vertrouwen. "Het is niet dat Charlie een karrenvracht aan kansen heeft gemist. Als de eindpass beter was geweest, stond hij twee keer alleen voor de goal. Dan kan je een spits gaan beoordelen", aldus de coach. "Ik denk dat het vooral zit in een stukje uitvoering. Dan bedoel ik de eindpass, de voorzet. Welke keuzes maken we voor de goal? Vorig jaar had ik vaak het idee dat we te weinig mensen in de zestien hadden. Nu hebben we meestal voldoende mensen daar, maar is de afstemming ten opzichte van elkaar niet altijd goed."

En dus verandert hij niet al te veel en vertrouwt hij op de doelpuntenmakers van FC Groningen. "Ik denk dat we zeker een paar jongens hebben die gewoon goals kunnen maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019