Xavi vol lof over Frenkie de Jong: "Hij heeft alles"

Xavi vol lof over Frenkie de Jong: "Hij heeft alles"

20 september 2019 – Voormalig Barcelona-aanvoerder Xavi heeft zich lovend uitgesproken over één van zijn opvolgers op het Catalaanse middenveld, namelijk Frenkie de Jong. Xavi voorziet een grote toekomst voor de Nederlandse international, die deze zomer neerstreek in Spanje."Hij heeft alles", begint Xavi het afsteken van de loftrompet over De Jong in een interview met de Spaanse krant Marca. Hij roemt de kracht van De Jong, het passeren van tegenstanders en het geven van beslissende passes. "En hij werkt ook voor het team en is agressief voor het doel. Hij verliest zijn positie of de bal niet."

Volgens Xavi zal De Jong nog flink wat jaren schitteren op het middenveld van Barcelona. "Hij gaat een tijdperk markeren." Ook mede-middenvelders Arthur en Rakiti? spelen daar in de ogen van Xavi een belangrijke rol in. "Barcelona heeft een buitengewoon middenveld om wedstrijden goed te kunnen domineren", zegt hij tegen de krant.

Lees ook: Frenkie de Jong scoort voor Barcelona: "Van het gezeur af"

Champions League winnen
Xavi is momenteel trainer in Qatar bij Al-Sadd. Ondanks het tijdsverschil nam hij afgelopen dinsdagavond toch de moeite om zijn oude club aan het werk te zien in de Champions League tegen Borussia Dortmund. Het duel eindigde in 0-0 en was volgens Xavi niet geweldig. Dat hoeft in zijn ogen echter niks te zeggen over de afloop van het toernooi. "Barcelona is nog steeds een favoriet voor de winst, maar niet de enige. Het moet voor Barcelona een uitdaging zijn en een doel, maar geen obsessie", doelt hij op het winnen van de Champions League.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019