Prachtige actie: Rangers betaalt kosten van crematie Ricksen

Prachtige actie: Rangers betaalt kosten van crematie Ricksen

20 september 2019 – Dat het overlijden van Fernando Ricksen er hard in heeft gehakt bij Rangers FC, werd al duidelijk. Rondom het duel met Feyenoord werd de overleden oud-speler op schitterende manieren herdacht. De clubleiding doet daar nog een schepje bovenop, door de crematie van Ricksen te vergoeden.Dat bevestigt Stan Gordon, een goede vriend van Ricksen en de manager van Rangers Legends, tegenover de Scottish Sun. De club is van plan om geld vrij te maken uit de Former Player Benevolent Fund. Dat is een fonds dat oud-spelers van Rangers helpt bij financiële of medische problemen. Ook de uitvaart van Ricksen neemt het fonds dus voor zijn rekening.

"Het is heel aardig van ze", zegt Gordon tegen het Schotse medium. "De club vertelde dat ze het graag willen doen", zegt Gordon, die al vlak voor het overlijden van Ricksen contact had met de club. "Ik heb de begrafenisondernemer met hen in contact gebracht. Ik denk dat de familie de ondersteuning ook wel kan gebruiken."

Ricksen overleed woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van de slopende spierziekte ALS. Hij speelde tussen 2000 en 2006 voor Rangers.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019