Fortuna Sittard wil Ricksen eren in beladen duel met Vitesse

20 september 2019, 15:28

Fortuna Sittard speelt zaterdag een beladen wedstrijd tegen Vitesse, de verwachting is dat de spelers bij vertrek in Sittard door honderden fans zullen worden uitgezwaaid. Dit allen ternagedachtenis aan het overlijden van oud-speler Fernando Ricksen.

Rond de klok van drie zullen fans van Fortuna zich verzamelen bij het stadion om Ricksen te eren en de spelers uit te zwaaien voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. Fortuna zal met rouwbanden spelen, of er een minuut stilte wordt gehouden is nog niet bekend. "Een heel mooi gebaar van onze fans", zegt Fortuna-trainer Sjors Ultee in de Limburger. "Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Sparta zullen we Ricksen uitgebreid eren. Voor nu houden we het bij de rouwbanden."

Ultee kan zaterdag in ieder geval geen beroep doen op de geschorste Mica Pinto, hij kreeg een rode kaart tegen Twente vorige week en is één week geschorst. Ook Leandro Fernandez is er nog niet bij voor de Limburgers. Amadou Ciss is er zaterdag wel gewoon bij. De aanvaller kwam in opspraak nadat hij zijn doelpunt tegen Twente uitgebreid vierde, terwijl zijn ploeg nog tegen een achterstand aan keek. "We hebben maandag met Amadou gepraat, hij heeft zijn excuses aangeboden en hij begrijpt dat zijn actie niet handig was. Daarmee is voor ons de kous af", aldus de trainer van Fortuna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen