KNVB start vooronderzoek na kritische uitspraken Jansen

20 september 2019, 14:43

De KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar Anco Jansen na aanleiding van zijn uitspraken over de kwaliteit van de Nederlandse scheidsrechters en de VAR. De tuchtcommissie onderzoekt nu of de uitlatingen van Jansen in strijd zijn met de gedragscode van de KNVB.

De aanvallende middenvelder van Emmen liet zich in het Dagblad van het Noorden donderdag kritisch uit over de arbiters in Nederland en nam hierbij geen blad voor de mond. "Die scheidsrechters hebben er geen kloten verstand van en de VAR is om te janken", klonk het uit de mond van Jansen. De KNVB roept hem nu op het matje, waardoor deze uitspraken hem mogelijk duur komen te staan.

FC Emmen kreeg vrijdag een brief van de KNVB waarin staat dat een vooronderzoek is gestart naar Jansen. De tuchtcommissie onderzoekt de zaak, Jansen krijgt schriftelijk de mogelijkheid om te reageren op de aanklacht. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken (COVS) daagde Jansen uit om zelf een wedstrijd in goede banen te leiden, Jansen liet al snel weten deze uitdaging te accepeteren zodra hij is hersteld van zijn knieblussure, schrijft DvhN

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen