Van Bommel duwt Ajax in favorietenrol: "Heel veel geld"

Van Bommel duwt Ajax in favorietenrol: "Heel veel geld"

20 september 2019 – De topwedstrijden stapelen zich in rap tempo op voor PSV. Na de zege van donderdag op Sporting Portugal staat er zondag wederom een kraker op het menu. Titelconcurrent Ajax komt op bezoek in Eindhoven, in de wetenschap dat er twee keer op rij met 3-0 verloren werd in Eindhoven. Toch is Ajax volgens Mark van Bommel de favoriet.Vrijdagmiddag blikte Van Bommel vooruit op de kraker in Eindhoven die zondag wordt gespeeld. Beide teams staan na vijf speelronden op dertien punten. "Ik vind dat Ajax favoriet is, omdat zij ontzettend veel geld hebben en uit kunnen geven. Zover zijn wij nog niet. Wij hebben ook heel veel kwaliteit in onze selectie, maar ik vind hun de favoriet", aldus de coach van PSV.

De trainer zag dat zijn team donderdag knap won van Sporting Portugal. "Ik ben blij dat we zo'n goede selectie hebben. Veel spelers die ik erin breng maken het verschil. Ik blijf altijd twijfelen over mijn opstelling", geeft de trainer toe. Hij weet dat er zondag veel op het spel staat. "Wedstrijden tegen Ajax zijn mooie wedstrijden. Echte toppers. Die speel je graag veel vaker in het seizoen", zegt de trainer.

Dat PSV en Ajax na vijf duels evenveel punten hebben, vindt de coach niet vreemd. "Dit PSV en Ajax liggen redelijk dicht bij elkaar. We staan gelijk in punten. Maar, Ajax is favoriet. Qua gevoel is het belangrijk dat we donderdag gewonnen hebben. Al blijft elke wedstrijd weer een nieuwe."

Herstelde middenvelders
Van Bommel kan zondag mogelijk weer een beroep doen op Érick Gutiérrez. De Mexicaan kampte met een gebroken middenhandsbeentje, maar is hersteld. De coach hakt zaterdag een knoop door over zijn inzetbaarheid. Mogelijk keren ook Ibrahim Afellay en Ryan Thomas tegen Ajax terug in de selectie. De keuze op het middenveld neemt zodoende behoorlijk toe voor Van Bommel.

Lees ook: Ten Hag met vrijwel fitte groep naar PSV en wil attractief spelen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019