Ten Hag met vrijwel fitte groep naar PSV en wil attractief spelen

Ten Hag met vrijwel fitte groep naar PSV en wil attractief spelen

20 september 2019 – Erik ten Hag verwacht dat hij kan beschikken over Hakim Ziyech en Donny van de Beek in de topper tegen PSV. Hoewel eerstgenoemde met wat pijntjes kampt en Van de Beek de laatste weken geblesseerd was, kwam de oefenmeester van Ajax met goed nieuws. "Donny heeft woensdag voor het eerst met de groep meegetraind en vandaag weer. We gaan kijken hoe de reactie is."

Dat zei hij vrijdag tijdens de persconferentie over Van de Beek. "Maar ik ga geen risico met hem nemen. Het seizoen is nog lang. PSV is belangrijk, maar de wedstrijden daarna ook." Ziyech heeft wat last en werd tegen Lille OSC voortijdig gewisseld, maar Ten Hag verwacht hem gewoon in de opstelling van de Amsterdammers. Ook Lisandro Martínez – hij had dinsdagavond kramp –  is 'honderd procent' fit voor de topper, waarin Ajax gaat aanvallen.

"Zoals we dat normaal doen. We gaan van eigen kracht uit. Dat doen we tegen Juventus, Real Madrid, Lille en ook tegen PSV", aldus Ten Hag, die wil voorkomen dat Ajax te frivool speelt, iets dat hij dinsdagavond zijn elftal verweet in de Champions League. "Trucjes zijn goed, zolang ze maar functioneel zijn."

Cowboys van PSV
In Eindhoven wacht PSV, dat eveneens in goeden doen is. "Ze hebben een goede ploeg, waarbij de aanval in het oog springt. Ze hebben een bok van zes spelers, met daarvoor vier cowboys", aldus Ten Hag, die ziet dat Denzel Dumfries zich soms bij dat kwartet schaart op het veld. "We willen winnen en attractief voetbal spelen", maakte hij de intenties duidelijk.

Dat Ajax daar de laatste jaren regelmatig verloor, zegt Ten Hag niet zoveel. "Vorig jaar was onze grootste winst het verlies in Eindhoven", vond hij namelijk. "Ik weet hoe de rivaliteit is, dat hoef je mij niet uit te leggen. Daar moeten we een goede houding tegenover zetten. Zij zijn gebrand, maar wij moeten gebrander zijn. Het is een fantastisch affiche."

Over zijn eigen elftal is de coach tevreden. "We zijn inmiddels al even bezig, als je de voorrondes meetelt. Ik ben tevreden, we halen telkens resultaat. Maar ik ben nooit helemaal tevreden. Het kan altijd beter", aldus Ten Hag, die niet van een 'finale' wilde spreken. "We spelen heel veel grote wedstrijden. Dit is er weer één van."

gerelateerd