Nieuw hoofdstuk: Feyenoord O19 - Ajax O19 afgelast door KNVB

20 september 2019, 16:33

De 'mini-klassieker' tussen Feyenoord Onder-19 en Ajax Onder-19 blijft de gemoederen bezig houden. De Rotterdammers wilden de wedstrijd aanstaande woensdag in De Kuip laten plaatsvinden, maar dat gaat niet door. Dat heeft de KNVB bevestigd aan de NOS.

Om veiligheidsredenen koos Feyenoord ervoor om het duel tussen de rivalen in De Kuip te laten plaatsvinden, maar het stadion is niet beschikbaar omdat het eerste donderdag tegen AZ speelt in de Eredivisie. De KNVB gaat nu op zoek naar een nieuwe datum voor de competitiewedstrijd tussen de rivalen. Feyenoord maakte eerder al duidelijk dat het de confrontatie vanwege de veiligheid niet op het jeugdcomplex te willen organiseren.

Pikante geschiedenis

De 'mini-klassieker' is zo beladen omdat het in mei uit de hand liep bij een wedstrijd tussen beide partijen in Amsterdam. Een groep Ajax-fans zocht toen de confrontatie met familieleden van de Rotterdamse spelers die op de tribune naar de wedstrijd keken. Trainers John Heitinga (Ajax) en Dirk Kuijt (Feyenoord) sprongen er toen tussen om de boel te sussen. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen