Argentinië tegen Messi's straf van drie maanden in beroep

20 september 2019, 12:02   Bijgewerkt: 20 september 2019, 12:58

Argentinië gaat in beroep tegen de schorsing van Lionel Messi. De aanvaller werd voor liefst drie maanden geschorst na een uitbrander op het arbitrale trio na de halve finale van de Copa América, maar de AFA (voetbalbond) hoopt zijn straf terug te kunnen brengen. Op 3 oktober wordt er vermoedelijk uitspraak gedaan in deze zaak.

Dat schrijven diverse Argentijnse media. De Asociación del Fútbol Argentino is donderdag in beroep gegaan bij de CONMEBOL (voetbalbond van Zuid-Amerika) om de strafvermindering erdoor te krigen. Het doel van de voetbalbond is om Messi weer speelgerechtigd te krijgen tegen Duitsland en Ecuador. De aanvaller is net weer fit bij FC Barcelona en zou in de komende interlandperiode dus in actie kunnen komen voor Argentinië.

"Ik wil geen deel uitmaken van deze corruptie. Het is wel duidelijk dat ze ons niet in de finale wilden hebben en dat Brazilië voorbestemd is om het toernooi te winnen", zei Messi destijds. Ook nam de Argentijn de bronzen medaille niet in ontvangst. In eerste instantie kreeg hij een boete en slechts één duel opgelegd, maar later werd die straf verzwaard.

Lees ook: Messi zwaarder gestraft: drie maanden schorsing

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen