Van den Abbeele koos bewust voor weinig huurlingen bij NAC

20 september 2019, 09:35

NAC Breda bouwde deze zomer aan een compleet nieuw elftal en is daarin meer dan geslaagd. Technisch directeur Tom van den Abbeele deed dat bewust met zo weinig mogelijk huurspelers. "Je moet elf producten stallen die je zo duur mogelijk kan verkopen", aldus de Belg.

Tegenover BN/De Stem vertelt hij over de samenstelling van de selectie NAC Breda. "Dat is de enige mogelijkheid voor NAC om verder te komen", doelt hij op talenten die meer waard worden. Volgens Van den Abbeele zit er in de commercie en ticketing van NAC Breda weinig groei meer. "Wij willen huurconstructies vermijden met uitzondering van Manchester City. Daar verdienen we zelf ook aan. Dat zijn vaste bedragen of percentages, dat hangt per speler af. Het huren van Othmane Boussaid is ingegeven door de hoge nood." In de voorbereiding raakte Joshua Bohui namelijk zwaar geblesseerd.

Het aantal huurlingen van City (twee) is relatief laag. "Luka Ilic wilde zelf heel graag omdat hij vond dat hij iets moest rechtzetten richting de supporters. Veel van de aangedragen spelers door City wilden wij niet. Het klopt dat Felix Correia (Jong AZ) is aangeboden, maar niet iedereen bij ons was overtuigd", aldus Van den Abbeele.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen