Slot realistisch na remise AZ: "Maximaal haalbare resultaat"

Slot realistisch na remise AZ: "Maximaal haalbare resultaat"

19 september 2019 – Arne Slot stond na de remise (2-2) tegen Partizan Belgrado met gemengde gevoelens voor de camera. Enerzijds was de coach blij en tevreden met het behaalde punt in de Europa League, dat met een man minder op het veld werd behaald. Anderzijds besefte hij ook dat dit het uiterste resultaat was. "2-2 was het maximaal haalbare resultaat, gezien het scoreverloop", realiseerde de coach zich terdege.Tegenover FOX Sports blikte hij terug op de remise, waarin AZ zich met een man minder tot 2-2 terugknokte. "Als we met elf tegen elf waren blijven staan, hadden we kunnen winnen", legde Slot zijn gemengde gevoelens uit. "In de beginfase heb je namelijk het gevoel dat er meer te halen valt en speelden we goed. Als je door wilt in een poule, moet je een keer een uitwedstrijd winnen. Dit was, met elf tegen elf, wel de ideale kans geweest."

Door de rode kaart van Jonas Svensson kwam AZ met tien man te staan. "Het is niet handig om aan z'n shirt te gaan hangen", erkende Slot. "Maar hij moet in een fractie van een seconde beslissen. Bovendien laat de spits zich ook makkelijk voorover vallen. Dit was de enige juiste beslissing die de scheidsrechter heeft gemaakt vanavond."

Uiteindelijk knokte AZ zich tot een 2-2 gelijkspel. "We wilden Calvin (Stengs, red.) in de buurt houden van Myron (Boadu, red.), omdat hij hem altijd weg kon sturen", zei Slot over het systeem met vijf verdedigers. "Mooi om te zien dat welke tegenslag we ook krijgen, we hard blijven werken. Ook met tien man. Tegen Antwerp hebben we ook tegenslagen overwonnen en zijn we blijven vechten", zei de trotse coach.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019