Gisteren gemist: goede resultaten PSV en AZ, verlies Feyenoord

20 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 19 september 2019, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 19 september.

PSV start EL-campagne uitstekend met knappe zege op Sporting

PSV is het Europa League-seizoen uitstekend gestart donderdag: in eigen huis werd Sporting Portugal verslagen. Donyell Malen, Timo Baumgartl en Sebastián Coates (eigen goal) kwamen op papier bij de Eindhovenaren, bij wie Mohamed Ihattaren een glansrol vervulde en bij alle treffers betrokken was. In de slotfase - na een aansluitingsgoal van Pedro Mendes - was het nog even spannend, maar in gevaar kwam de zege niet.

AZ-opponent United maakt geen indruk, maar wint wel van Astana

Manchester United heeft donderdagavond met de nodige moeite de eerste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Op Old Trafford boekte de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer een zuinige 1-0 overwinning op Astana. Tahith Chong begon in de basis bij United, dat AZ's volgende tegenstander in de Europa League is.

Bedroevend Feyenoord terecht onderuit tegen inefficiënt Rangers

Feyenoord is slecht begonnen aan het avontuur in de Europa League. De eerste wedstrijd in groep G werd donderdag op bezoek bij Rangers FC met 1-0 verloren. Sheyi Ojo tekende voor de enige treffer van de wedstrijd, die zeker van de kant van Feyenoord zeer matig was. In een duel met veel balverlies, nauwelijks goedlopende aanvallen en weinig kansen voor Feyenoord was er sprake van een valse start voor het elftal van Jaap Stam.

Tiental van AZ sleept in Belgrado punt uit het vuur

AZ heeft er zijn allerlaatste reserves voor moeten aanspreken, maar is met een gelijkspel tegen Partizan Belgrado begonnen aan zijn Europa League-campagne. De aanvankelijk heersende Alkmaarders werden na een half uur gereduceerd tot tiental na een domme rode kaart voor Jonas Svensson. De Serviërs kwamen na rust op een 2-1 voorsprong en leken een gewonnen wedstrijd te spelen. Eén bevlieging hielp AZ echter alsnog aan een punt: Calvin Stengs leverde de fabelachtige pass en Myron Boadu zorgde voor de niet meer verwachte 2-2.

Nederland houdt negende plek op coëfficiëntenlijst vast

Nederland heeft donderdagavond de negende plaats op de coëfficientenlijst vastgehouden. De Nederlandse teams kenden wisselende resultaten: PSV won knap van Sporting Portugal (3-2), AZ vocht zich tegen Partizan Belgrado naar een gelijkspel (2-2) en Feyenoord ging op Ibrox onderuit tegen Rangers (1-0).

Groep F: Dost verliest met Frankfurt van Arsenal-jonkies

Bas Dost is de Europa League niet goed begonnen. De nieuwe spits van Eintracht Frankfurt verloor donderdag met zijn club met 0-3 van Arsenal. De Nederlander begon in de basis en kreeg ook kansen, maar had het vizier niet op scherp staan.

Ihattaren belangrijk voor PSV: "Heerlijk gespeeld, een topavond"

Zoals wel vaker dit seizoen was Mohamed Ihattaren donderdagavond belangrijk voor PSV. De nog altijd maar zeventienjarige aanvallende middenvelder droeg met twee assists bij aan de 3-2 zege op Sporting Portugal. "Aan het eind was het nog even billenknijpen, maar uiteindelijk winnen we", aldus de PSV'er tegenover FOX Sports.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen