Stam niet geschrokken: "We hebben het zelf laten zitten"

Stam niet geschrokken: "We hebben het zelf laten zitten"

19 september 2019 – Jaap Stam was ondanks de nederlaag van Feyenoord donderdagavond niet ontevreden over het spel van de Rotterdammers donderdagavond. Volgens de coach had er zelfs meer ingezeten als ze beter waren geweest aan de bal. "Het is geen wedstrijd waarna we ontevreden zijn. We hebben het zelf laten zitten, vooral in de eerste helft."Tegenover FOX Sports ging de coach in op het verlies. "In de beginfase spelen we redelijk en krijgen we mogelijkheden", zag Stam, die zijn ploeg na de strafschop van Rangers wel in zag zakken. "Daarna nemen we risico, kom je in een moeilijke fase waarin zij de overhand hebben. Ze kwamen er op de linkerkant vaak doorheen, ook omdat we slap de duels ingaan. Europees moet je met overtuiging spelen, met overtuiging de duels ingaan. Met je ziel en zaligheid. Dat moeten we wel leren."

Dat Feyenoord verre van groots speelde, daar was Stam het niet helemaal mee eens. Het vele balbezit was volgens hem onderdeel van het spel. "Als je onder druk staat, moet je bepaalde agressiviteit tonen. Snel je posities invullen en goed aan de bal goed zijn", aldus de oefenmeester. "Maar zij hadden ook veel balverlies." Toch had er meer ingezeten: "We begonnen de eerste helft goed, maar dit heb je als je niet scherp genoeg bent."

Narsingh
Voor de camera van RTL 7 werd Stam gevraagd naar de situatie van aanvaller Luciano Narsingh, die bevriend zou zijn geweest met de geliquideerde Kelvin Maynard. De coach sprak over de situatie met Narsingh, die uiteindelijk nog wel inviel in Schotland. "Je hebt het erover met hem wat de opties zijn. Maar je kunt begrijpen hoe je je voelt als zoiets gebeurt…", aldus de coach.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019