Groep K: Karius helpt 'Nederlands' Slovan, Braga verslaat Wolves

Groep K: Karius helpt 'Nederlands' Slovan, Braga verslaat Wolves

19 september 2019 – De Nederlandse enclave van Slovan Bratislava heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd in de Europa League: in eigen huis werd de ploeg door keeper Loris Karius op weg geholpen tegen Besiktas, maar sloeg het in de absolute slotfase pas écht toe: 4-2. Andraz Sporar was met twee goals en een assist de grote man tegen de formatie van invaller Jeremain Lens.Door een verschrikkelijke fout van Karius kwam Slovan Bratislava, met Nederlanders Joeri de Kamps en Mytenty Abena in de basis, al vroeg in het duel op voorsprong. De goalie kopte onder de bal door en liep zijn eigen verdediger om ver, waardoor Sporar simpel voor de 1-0 kon zorgen. Via een strafschop (Adem Ljajic) en een eigen doelpunt van Sovan (Vasil Bozhikov) stelden de bezoekers orde op zaken, maar de thuisploeg toonde veerkracht.

Opnieuw was het een cadeautje: op het middenveld verspeelde Besiktas de bal, waarna de spits werd weggestoken met een knappe steekbal. Dat Besiktas-verdediger Víctor Ruíz daarbij uitgleed, hielp hem enorm: want nu kon hij ongestoord inschieten. Bij de Turken werden oud-PSV'ers Atiba Hutchinson en Lens ingebracht om de winnende te maken, maar dat lukte niet.

Sterker nog: diep in blessuretijd sloeg de thuisploeg nog tweemaal toe. Marko Ljubicic zorgde in de 93ste minuut voor de 3-2, waarna Mohammed Rharsalla vervolgens zelfs nog voor een vierde Slowaakse treffer zorgde. Daardoor kunnen Nederlanders De Kamps, Abena en Mitch Apau (niet in de selectie) een feestje vieren: vooralsnog staan ze bovenaan in Groep K. 

Overige uitslag:
Wolverhampton Wanderers - Sporting Braga 0-1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019