Groep J: Gladbach krijgt pak slaag van Wolfsberger, goal Kluivert

19 september 2019, 22:54

In Groep J vond er donderdag op de eerste speeldag meteen een daverende verrassing plaats. Het Oostenrijkse Wolfsberger AC won namelijk zeer knap met liefst 0-4 bij Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach - Wolfsberger AC 0-4

De thuisploeg was de torenhoge favoriet voor de wedstrijd tegen Wolfsberger AC, dat vorig seizoen derde werd in Oostenrijk. De bezoekers noteerden in de eerste helft slechts 25 procent balbezit, maar schoten er wel drie in. Oud-Eredivisie-speler Marcel Ritzmaier maakte het derde doelpunt, nadat eerder Shon Weissman en Mario Leitgeb al doeltreffend waren geweest. Laatstgenoemde was ook de man die halverwege de tweede helft de 0-4 op de borden zette en daarmee het drama voor Gladbach completeerde. Gladbach kan in deze vrij pittige poule dus meteen in de achtervolging.

AS Roma - Istanbul BB 4-0

Een Eljero Elia-loos Istanbul BB was donderdag niet opgewassen tegen AS Roma. Justin Kluivert was, zoals dit gehele seizoen al, basisspeler bij de thuisclub en maakte de negentig minuten vol. De Nederlander zag dat teamgenoot Nicolo Zaniolo uitgroeide tot de belangrijkste man van de avond. Hij gaf een kwartier na rust de bal op een presenteerblaadje op doelpuntenmaker Edin Dzeko en haalde in de 71ste minuut zelf de trekker over voor de 3-0. In de eerste helft had Junior Caicara de bal al voor de 1-0 in het doel gewerkt. In de slotfase kon Kluivert alsnog zijn stempel drukken. De aanvaller, die afgelopen weekend ook al scoorde in de Serie A, trof doel in blessuretijd: 4-0.