AZ-opponent United maakt geen indruk, maar wint wel van Astana

AZ-opponent United maakt geen indruk, maar wint wel van Astana

19 september 2019 – Manchester United heeft donderdagavond met de nodige moeite de eerste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Op Old Trafford boekte de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer een zuinige 1-0 overwinning op Astana. Tahith Chong begon in de basis bij United, dat AZ's volgende tegenstander in de Europa League is.Na invalbeurten in de Premier League, de Champions League en de FA Cup startte Chong tegen Astana voor de eerste keer in de basis bij Manchester United. De jeugdinternational van Oranje speelde geen grootse wedstrijd en werd na zeventig minuten gewisseld. Naast Chong begonnen ook talenten als Diogo Dalot (20), Axel Tuanzebe (21), Angel Gomes (19) en Mason Greenwood (17) in de basis bij United, dat dus niet op oorlogssterkte aantrad tegen de club uit Kazachstan.

Veel indruk wisten The Red Devils niet te maken tegen Astana. De Engelse grootmacht had weliswaar de overhand, maar creëerde relatief weinig kansen tegen de zeer verdedigend ingestelde Kazachen. De ban werd pas twintig minuten voor tijd gebroken. Met zijn eerste profdebuut zette Greenwood de 1-0 op het scorebord. De jonge Engelse aanvaller speelde zich vrij in het strafschopgebied en knalde de bal in de korte hoek.

?De overwinning van Manchester United is op zich goed nieuws voor AZ, daar de verwachting is dat de Alkmaarders met Partizan Belgrado en Astana zullen concurreren om de tweede plaats in Groep L. AZ speelde donderdag in de Servische hoofdstad met 2-2 gelijk tegen Partizan

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020