Lukkien kiest voor zonedekking: "Bal gaat makkelijk op de stip"

Lukkien kiest voor zonedekking: "Bal gaat makkelijk op de stip"

19 september 2019 – Het baart Dick Lukkien zorgen dat FC Emmen de goals gemakkelijk tegen krijgt uit voorzetten. Tegen FC Utrecht gebeurde dat afgelopen weekend twee keer dat deed de ploeg uiteindelijk de das om. Trainer Lukkien wil graag vasthouden aan zonedekking.De oefenmeester van de laagvlieger laat zich in de kaarten kijken bij RTV Drenthe. Hij vertelt dat zonedekking volgens hem de beste optie is, ook al krijgt de ploeg geregeld goals tegen. "Omdat scheidsrechters, zeker in het begin van het seizoen, de bal heel simpel op de stip leggen", legt de coach uit. "Als je man tegen man speelt krijg je situaties met duwen, trekken en vasthouden. Toch vind ik het onzin dat er wordt gesteld dat spelers bij zonedekking geen verantwoordelijkheid hebben. Het zit gewoon in vooruit verdedigen, je taak uitvoeren en zien wat er op het veld gebeurt."

Keeper Dennis Telgenkamp stelt dat Emmen al drie jaar speelt met zonedekking. "We hebben ook echt niet zoveel goals geïncasseerd in corners en ik snap dat het door afgelopen zaterdag een hot item is, maar het is voor mij geen reden om het compleet anders te doen. Wel moeten we er natuurlijk over praten, want dat het anders en vooral beter moet is duidelijk."

Zondag gaat FC Emmen het in eigen huis opnemen tegen Feyenoord. De club uit Drenthe staat met drie punten uit zes duels zestiende in de Eredivisie.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020