PSV start EL-campagne uitstekend met knappe zege op Sporting

19 september 2019, 20:57   Bijgewerkt: 19 september 2019, 23:29

PSV is het Europa League-seizoen uitstekend gestart donderdag: in eigen huis werd Sporting Portugal met 3-2 verslagen. Donyell Malen, Timo Baumgartl en Sebastián Coates (eigen goal) kwamen op papier bij de Eindhovenaren, bij wie Mohamed Ihattaren een glansrol vervulde en bij alle treffers betrokken was. In de slotfase - na een aansluitingsgoal van Pedro Mendes - was het nog even spannend, maar in gevaar kwam de zege niet.

Bij Sporting hielden ze op voorhand serieus rekening met Donyell Malen. De spits van PSV beleeft momenteel bijzonder goede weken. Eerst luisterde hij zijn debuut voor het Nederlands elftal op met een doelpunt in een monsterzege op Duitsland en een week later scoorde hij maar liefst vijf keer (!) tegen Vitesse (5-0).

Waar Sporting in de beginfase nog beter was dan PSV, was het na de 1-0 de draad even kwijt. PSV rook bloed en kwam vijf minuten na de openingstreffer van Malen ook op 2-0. Ook nu was Ihattaren betrokken bij deze treffer. Hij stuurde ditmaal Bruma weg, die zijn voorzet vervolgens in eigen doel geschoten zag worden door Sebastián Croates: Malen stond direct achter hem en had anders afgerond als de verdediger de bal had laten lopen. 

De snelle 2-0 was een flinke tik voor de Portugezen en een tegenreactie leek er ook in de eerste helft niet meer in te zitten. Maar uit het niets kreeg Bruno Fernandes vanaf de stip de uitgelezen mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. Die kans kreeg hij na een onnodige overtreding in het strafschopgebied van Jorrit Hendrix, die een sliding maakte en Sporting de kans gaf om terug te komen. Fernandes benutte dit buitenkansje: 2-1.

PSV liet de Portugezen meer en meer voetballen en dat kwam ze uiteindelijk duur te staan. Invaller Pedro Mendes stond namelijk amper twee minuten in het veld en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied met een knap schot uit de draai raak. Een Portugese storm werd verwacht, maar deze bleef uit. De Eindhovenaren hielden uiteindelijk toch met de nodige moeite stand en de eerste drie punten in de Europese campagne zijn dus een feit. De volgende halte is een uitwedstrijd bij BK Rosenborg, maar de start is in elk geval veelbelovend. 

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 7.5; Denzel Dumfries 7, Timo Baumgartl 7, Nick Viergever 6.5, Olivier Boscagli 6.5; Pablo Rosario 6, Mohammed Ihattaren 7 (65. Cody Gakpo -), Jorrit Hendrix 6; Armando Bruma 6.5 (78. Ritsu Doan -), Donyell Malen 7.5 (84. Michal Sadilek -), Steven Bergwijn 7

Man of the match: Jeroen Zoet

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen