Valckx verwacht echte 50/50-wedstrijd tussen PSV en Sporting

Valckx verwacht echte 50/50-wedstrijd tussen PSV en Sporting

19 september 2019 – Stan Valckx verwacht een 50/50-wedstrijd in het openingsduel van de Europa League tussen PSV en Sporting Portugal. De voormalig Oranje-international speelde twee periodes voor PSV en kwam tussentijds twee seizoenen uit voor de tegenstander van de Eindhovenaren van donderdagavond.Valckx volgt beide clubs nog op de voet en verwacht dat de ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. "Ik denk dat het een 50/50-wedstrijd wordt. Beide ploegen zijn heel actief geweest op de transfermarkt en hebben veel wisselingen gehad. PSV is met name heel goed aan de bal, maar Portugese teams worden niet zenuwachtig als ze de bal niet hebben. Wanneer ze wel aan de bal zijn kun je snel en aanvallend voetbal verwachten, dus het kan erg spannend worden", zegt Valckx op de website van PSV.

Valckx is van mening dat Sporting en PSV de grote favorieten zijn in Groep D, met verder LASK Linz en Rosenborg BK. "Rosenborg is een sterke, fysieke ploeg, maar bij PSV zit meer kwaliteit. Ik denk dat het raar moet lopen willen PSV en Sporting niet allebei doorgaan."

Valckx stapte in 1988 over naar PSV, waar hij zou uitgroeien tot een vaste waarde. Vier jaar later vertrok hij naar Sporting Portugal, waar hij zelfs één keer werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hier speelde de verdediger twee seizoenen, waarna hij terugkeerde bij PSV en daar zijn carrière afsloot.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019