Wormuth: "Heracles Almelo en FC Twente van hetzelfde niveau"

Wormuth: "Heracles Almelo en FC Twente van hetzelfde niveau"

19 september 2019 – Frank Wormuth vindt Heracles Almelo en FC Twente gelijkwaardig aan elkaar. Beide ploegen spelen vrijdagavond de derby in Enschede. Op de ranglijst heeft Heracles vier punten minder dan de rivaal. "Beide teams zijn van hetzelfde niveau", stelt de Duitser."En als beide ploegen dat niveau halen zal de vorm van de dag beslissend zijn. Iedereen weet hoe belangrijk de derby is", zegt Wormuth op het clubkanaal van Heracles. "Voor de omgeving is dit heel belangrijk, er is natuurlijk een historie tussen deze twee plaatsen en clubs. De spelers weten dat, maar willen zoals altijd vooral de wedstrijd winnen. Iedereen heeft wel ervaring met een derby, bij mij was dat bijvoorbeeld Union Berlin tegen Hertha BSC en de derby van Freiburg."

Wormuth heeft een positief beeld van Twente. "FC Twente is goed gestart, al hebben ze tegen FC Groningen een beetje geluk gehad. Ik heb ze een aantal keren gezien, onder meer tegen PSV en FC Utrecht. Er staat een goed en gedisciplineerd team met een goede formatie en tactiek, maar ze hebben ook goals tegen gehad in die formatie. Wij zijn als team goed, maar hebben natuurlijk met het vertrek van Kuwas, Dalmau en Peterson wel individuele kwaliteit ingeleverd. Defensief gezien heb ik een goed gevoel, offensief moeten we geduld hebben. Van der Water en Dessers hebben allebei drie treffers, dat is goed. We hebben vanaf het begin van het seizoen al veel kansen gecreëerd, en wisten als we zo door zouden gaan het succes zou komen."

Heracles kan in de Grolsch Veste niet beschikken over Mo Osman (spierblessure), Maximilian Rossmann (spierblessure), Adrian Szöke (bovenbeen), Sebastian Jakubiak (knie) en Jesper Drost (knie, wordt vrijdag geopereerd). Mats Knoester is een klein twijfelgeval.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019