Spoorboekje: KKD-topper, derby in Enschede en Schöne in actie

20 september 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 20 september.

Wedstrijden

FC Twente - Heracles Almelo (20.00 uur)

Door de rentree van FC Twente in de Eredivisie is ook de derby met Heracles Almelo weer terug. Een burenruzie als deze brengt altijd speciale verhalen met zich mee. Zo ook voor Gonzalo Garcia, de trainer van Twente. Als speler kwam hij in het verleden 25 wedstrijden uit voor Heracles. De Uruguayaan maakte drie doepunten, waaronder één tegen Twente. Vanavond wordt verwacht dat Garcia Heracles pijn doet.

NAC Breda - Excelsior (20.00 uur)

Vorig jaar nog in de Eredivisie, nu tegenover elkaar in de Eerste Divisie. Beide titelkandidaten hebben na zes wedstrijden dertien punten. Alleen De Graafschap pakte een puntje meer. Ondanks de goede notering, gaat het met pieken en dalen bij beide clubs. NAC verloor voor de interlandperiode bij FC Volendam (2-1) en stelde vorige week teleur tegen Jong FC Utrecht (0-0). Maandag won de Parel van het Zuiden met moeite bij Jong AZ (1-2). Excelsior blinkt ook niet uit stabiliteit. Zo was er de verrassende nederlaag bij Telstar (3-0) en gaven de Kralingers een zege weg bij Go Ahead Eagles (2-2)

Cagliari - Genoa (20.45 uur)

Lasse Schöne hoopt vanavond de tweede overwinning met Genoa te boeken. Na een pittige start tegen AS Roma (3-3), Fiorentina (2-1 winst) en Atalanta (1-2 nederlaag) treft Genoa op papier een eenvoudigere tegenstander. De huidige nummer tien van de Serie A speelt op Sardinië tegen Cagliari. Die club raakte recent in opspraak door oerwoudgeluiden van eigen fans richting Romelu Lukaku. Gek genoeg ontliep Cagliari een straf.

Voetbal op tv

20.00 uur: NAC Breda - Excelsior, FOX/FOX Sports 3 - live verslag uit Eerste Divisie

20.00 uur: Schakelprogramma Eerste Divisie, FOX Sports 1 - live updates uit Eerste Divisie

20.00 uur: FC Twente - Heracles Almelo, FOX Sports 2 - live verslag uit Eredivisie

20.25 uur: Schalke 04 - FSV Mainz, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

20.50 uur: Southampton - Bournemouth, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

22.35 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvatting FC Twente - Heracles Almelo

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen