Scherpen: "Ik wist van tevoren dat ik niet elke week zou keepen"

Scherpen: "Ik wist van tevoren dat ik niet elke week zou keepen"

19 september 2019 – Kjell Scherpen heeft na zijn overstap van FC Emmen zijn plek naar eigen zeggen al aardig kunnen vinden bij Ajax. De boomlange doelman keept niet elke week, maar realiseert waarvoor hij gekozen heeft met de overstap naar de landskampioen. 

Scherpen speelde vorig jaar alle 34 wedstrijden voor FC Emmen en het is dan ook even wennen wanneer hij nu niet wekelijks keept. Vooralsnog maakt de keeper zijn minuten bij Jong Ajax in de Eerste Divisie. "Er wordt flink afgewisseld. Als ik op de bank bij het eerste elftal zit, speelt Dominik Kotarski vaak bij Jong Ajax. De andere week is het precies andersom. Ik wist van tevoren dat ik niet elke week onder de lat zou staan", zegt de geboren Emmenaar in gesprek met Dagblad van het Noorden.

Ondanks dat hij niet elke week onder de lat staat, voelt Scherpen dat hij zich ontwikkelt. "Ik voel dat ik sterker word. Ik heb bijvoorbeeld al meer kracht om naar de hoeken te duiken." De pas negentienjarige keeper weet wat hij moet verbeteren en denkt daar bij Ajax perfect voor op zijn plek te zijn. "Het voetballende gedeelte is hier heel belangrijk. Dat is een van de onderdelen waar ik nog veel winst kan boeken. We zijn veel bezig met mijn voetenwerk. Ik word op de trainingen veel in het positiespel betrokken."

De ruim twee meter lange keeper weet dat hij op de goede weg is en krijgt ook vanuit Ajax positieve berichten over zijn eerste maanden bij de club. "Ze zijn heel tevreden over hoe het tot nu toe gaat. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar het begin is goed. Dat geeft toch een extra boost."

gerelateerd