Tops en flops van eerste speelronde Champions League

19 september 2019, 11:57   Bijgewerkt: 19 september 2019, 13:38

Het lange wachten op de start van de Champions League werd meteen beloond. Beide dagen schotelde het miljardenbal spektakel voor. Ajax gaf direct zijn visitekaartje af, titelverdediger Liverpool ging onderuit bij Napoli en ook Atlético Madrid tegen Juventus was vooral de tweede helft smullen. Met onze tops en flops kijken we terug op wat er in speelronde 1 gebeurde.

Tops

1. Hakim Ziyech

De Champions League haalt telkens het beste in Hakim Ziyech naar boven. De Marokkaans international strooide tegen Lille weer met sublieme passes en mooie acties. Direct ging het er weer over waarom een Europese topclub de Ajacied afgelopen zomer niet heeft opgepikt. Maar als liefhebber van het Nederlandse voetbal moeten we ook vooral blij zijn dat zo'n talent in Nederland voetbalt.

{image[336861][right-half][]}2. Uitblinkende keepers

AndrĂ© Onana speelde tegen Lille een uitstekende partij. Meerdere keren voorkwam de Ajax-doelman een Franse tegentreffer. De uitverkiezing van Man of the Match was dan ook meer dan terecht. Ook op andere velden blonken keepers uit. Bij Napoli - Liverpool (2-0) stonden Alex Meret en Adrian geweldig te keepen. Beiden hielden hun ploeg op de been, maar moest Adrian uiteindelijk nog wel twee keer vissen. Marc-AndrĂ© ter Stegen hield FC Barclona op de been. De Duitser stopte een penalty en voorkwam daarmee een nederlaag bij Borussia Dortmund. Tot het rijtje uitblinkende keepers hoort ook Milan Borjan van Rode Ster Belgrado. Hoewel zijn club met 3-0 verloor bij Bayern MĂŒnchen, verrichtte hij zeven reddingen.

Onana vergelijkt niet met vorig seizoen: "Maar spelen hetzelfde"

3. Erling Haland

Europa maakte dinsdag kennis met een nieuwe ster: de pas negentienjarige Erling Haland van Red Bull Salzburg produceerde in de eerste helft een hattrick. Dit lukte tot dusver niemand op deze leeftijd in een Europees toernooi. Waarschijnlijk dat alleen de fanatiek volger al eens van de talentvolle Noor had gehoord. Afgelopen zomer scoorde hij op het WK onder 20 negen keer (!) tegen Honduras. Grote kans dat we nog veel meer van hem gaan horen.

{image[336899][right-half][]}4. Angel Di Maria

Bij afwezigheid van Neymar, Kylian Mbappé en Edinson Cavani stal Angel Di Maria de show bij Paris Saint-Germain. De Argentijn nam PSG bij de hand tegen het zeer matige Real Madrid. Di Maria scoorde twee keer tegen zijn oude club. We kunnen hem zeker nog niet afschrijven. Maar is er bij de terugkeer van de 'Grote Drie' nog wel plek voor Di Maria?

5. Confetti in Dortmund

De fans van Borussia Dortmund maakten hun wereldwijde reputatie andermaal waar. Op Die Gelbe Wand was voor aanvang van het duel met FC Barcelona een unieke sfeeractie verband. Een heuse confetti choreo toverden de Duitse supporters uit de hoge hoed. Die beelden moet je echt even zien:

Flops

{image[336903][right-half][]}1. Peter Bosz

Peter Bosz en de Champions League blijft een ongelukkig huwelijk. Na zeven duels wacht hij nog steeds op zijn eerste zege. Bosz werd woensdag met Bayer Leverkusen tegen Lokomotiv Moskou geacht een einde te maken aan de negatieve serie. Maar nota bene voor eigen publiek moest Bosz opnieuw buigen. Lokomotiv was met 1-2 te sterk. Dat mocht Bosz onder andere doelman Lukas Hradecky kwalijk nemen. De sluitpost leverde bal zomaar in en kreeg Leverkusen de uiteindelijke beslissende 1-2 om de oren. Al na het eerste duel in de poule met verder Juventus en Atlético is overwintering ver weg voor Bosz en consorten.

2. Handsbal Bonucci

Danny Makkelie leidde Atlético Madrid - Juventus (2-2) in goede banen, maar waarom gaf hij de thuisploeg geen penalty? Matthijs de Ligt schoot de bal overduidelijk tegen de hand van Leonardo Bonucci aan. Juventus haalde er ook nog eens voordeel uit, omdat Wojciech Szczesny de bal kon rapen en de penibele situatie zo in de kiem smoorde. Ook Jochem Kamphuis (VAR) en Bas Nijhuis (AVAR) zagen er niets in. Als dit zondag bij PSV - Ajax gebeurt, zal Makkelie in ieder geval niet naar de stip wijzen.

{image[336904][right-half][]}3. Real Madrid

Ook in het nieuwe seizoen speelt Real Madrid onherkenbaar. In het eerste Champions League-optreden werd de Koninklijke overklast door Paris Saint-Germain. Typerend voor de huidige staat is dat Real woensdag géén enkele keer op doel schoot. Eden Hazard werd afgelopen zomer gehaald als verlosser, maar de Belg was onzichtbaar. Twintig minuten voor het einde haalde Zinedine Zidane hem naar de kant. Het optreden van zijn ploeg baart de Franse trainer zorgen. Ook steeds meer komt zijn positie ter discussie te staan.

4. Misser Barkley

Vol overtuiging eiste Ross Barkley de penalty van Chelsea tegen Valencia op. De invaller stuurde erkend specialisten Willian en Jorginho weg. Hij zou Chelsea in de slotfase wel even aan de gelijkmaker helpen. Volgens Frank Lampard is Barkley ook de eerste penaltynemer zodra hij binnen de lijnen staat. Daar moet Lampard nog maar eens goed over nadenken, want Barkley schoot de bal over het doel van Jasper Cillessen.

5. Enkelbreker Coquelin

Mason Mount werd al na een kwartier uit de wedstrijd getrapt. De Chelsea-speler werd het slachtoffer van een enorme enkelbreker van Francis Coquelin. Van opzet leek niet direct sprake, maar de middenvelder zette zijn voet wel vol op de enkel van Mount. Cuneyt Cakir bestrafte het met slechts een gele kaart, terwijl rood op zijn plaats was. Zat de VAR even te slapen?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen