Bayern München spreekt zich fel uit in Duitse keepersdiscussie

Bayern München spreekt zich fel uit in Duitse keepersdiscussie

19 september 2019 – Het bestuur van Bayern München mengt zich in de pittige keepersdiscussie rondom de nationale ploeg van Duitsland. Marc-André ter Stegen is zijn reserverol achter Manuel Neuer zo langzamerhand zat. Op steun vanuit München hoeft de keeper van FC Barcelona in ieder geval niet te rekenen. Uli Hoeness, Niko Kovac Karl-Heinz Rummenigge en Hasan Salihamidzic staan pal achter Neuer.Ter Stegen klaagde recent openlijk over zijn rol. "De West-Duitse pers steunt Ter Stegen enorm. Alsof hij al zeventien WK's heeft gewonnen", zegt president Hoeness bij Sport1. "Hij maakt geen enkele aanspraak. Er is geen discussie, Neuer is de nummer één. Ter Stegen is een goede doelman, maar Manuel is veel beter en heeft meer ervaring. Zolang hij fit is, is hij de beste."

Hoeness richt zijn kritiek vooral op de Duitse bond (DFB). "Constant is er drama. Eerst het afscheid waarbij drie spelers (Mats Hummels, Jerome Boateng en Thomas Müller, red.) slecht zijn behandeld. Nu gebeurt hetzelfde met Neuer. Er wordt toegestaan dat een medespeler openbaar kritiek levert. Zo'n onderwerp moet Ter Stegen alleen met Joachim Löw bespreken."

Bayerns technisch directeur Salihamidzic en voorzitter Rummenigge sluiten zich aan bij Hoeness. "Manuel verdient het dat wij en de DFB achter hem staan. Ik snap de discussie ook niet", aldus Salihamidzic. "Ik heb er ook met Oliver Bierhoff (teammanager Duitsland) over gesproken. Ik vind het ook belangrijk dat we dit met collega's bespreken. Ik denk dat hij dit heeft begrepen. Ik verwacht de komende dagen een reactie."

Rummenigge: "Wat mij niet bevalt in dit verhaal is het irritante gedrag van de DFB. De bond heeft zich nooit duidelijk uitgesproken. Dit is nu een publiekelijke discussie geworden en dat is  gedeeltelijk achter de rug van Manuel om gebeurd. Ik vind dat niet eerlijk. Ik mis dankbaarheid voor de man die negentig keer voor Duitsland heeft gespeeld en alles voor dit land gewonnen heeft." Ook Bayern-trainer Kovac steunt Neuer. "Ik sta absoluut aan de kant van bazen en mijn aanvoerder. Manuel is voor mij de nummer één van Duitsland."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019