Gisteren gemist: PSG te sterk voor Real, Juve en Atlético gelijk

19 september 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 18 september.

Titanenstrijd in Parc des Princes dankzij Di María prooi voor PSG

De Champions League-kraker tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid is woensdagavond een prooi geworden voor de thuisploeg. Ángel Di María eiste in het Parc des Princes een hoofdrol op. De Argentijnse aanvaller, oud-speler van Real Madrid, scoorde tweemaal en nam daarmee tweederde van de doelpuntenproductie voor zijn rekening (3-0).

De Ligt gelijk met Juve tegen Atlético, valse start Bosz

Het Champions League-treffen tussen Juventus en Atlético Madrid heeft geen winnaar opgeleverd. De Italianen, met Matthijs de Ligt in de basis, leidden vlak voor tijd nog met 1-2. Door een rake kopbal van Héctor Herrera eindigde het treffen in Madrid echter in een 2-2 gelijkspel. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz kende geen valse start: voor eigen publiek ging de Duitse formatie met 1-2 onderuit tegen Lokomotiv Moskou.

Rampzalig debuut Atalanta, City eenvoudig langs Shakhtar

Atalanta kende woensdag een dramatische avond in de Champions League op bezoek bij Dinamo Zagreb. De ploeg van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens stond bij rust al met 3-0 achter en verloor uiteindelijk, mede door een hattrick van Mislav Orsic met 4-0 van een fris spelend Dinamo Zagreb. Manchester City won in Groep C eenvoudig van Shakhtar Donetsk. De wedstrijd in Oekraïne eindigde in 0-3 voor de kampioen van Engeland.

Bayern München boekt eenvoudige thuiszege op Rode Ster

Bayern München heeft woensdagavond een degelijke 3-0 zege behaald op Rode Ster Belgrado. De Duitsers waren de hele wedstrijd vele malen sterker, maar verzuimden het duel al vroeg te beslissen. Kingsley Coman zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, waarna Robert Lewandowski en Thomas Müller in de tweede helft de eindstand op 3-0 bepaalden.

Spurs verspeelt comfortabele voorsprong tegen Olympiakos

Tottenham Hotspur heeft in de eerste wedstrijd van de Champions League direct averij opgelopen. In de uitwedstrijd tegen de Griekse koploper Olympiakos bleef het in een enerverende wedstrijd steken op 2-2. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino kwam nog wel op een 0-2 voorsprong, maar wist deze niet vast te houden.

Ontmoeting tussen Vormer en Babel kent geen winnaar

Het Champions League-duel tussen Club Brugge en Galatasaray heeft geen winnaar opgeleverd. De groepswedstrijd in het Jan Breydelstadion eindigde woensdagavond in een 0-0 gelijkspel. De Belgen kregen de betere kansen, maar slaagden er niet in het overwicht in de score tot uitdrukking te brengen.