Bayern München boekt eenvoudige thuiszege op Rode Ster

Bayern München boekt eenvoudige thuiszege op Rode Ster

18 september 2019 – Bayern München heeft woensdagavond een degelijke 3-0 zege behaald op Rode Ster Belgrado. De Duitsers waren de hele wedstrijd vele malen sterker, maar verzuimden het duel al vroeg te beslissen. Kingsley Coman zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, waarna Robert Lewandowski en Thomas Müller in de tweede helft de eindstand op 3-0 bepaalden. 

Bayern München was vanaf het begin de betere ploeg en via een schot van Philippe Coutinho kwam het bijna op voorsprong. Zijn schot ging rakelings over de kruising. Na ruim een half uur spelen was het alsnog raak voor de thuisploeg. Ivan Perisic gaf een puntgave voorzet op Coman, die vrij kon inkoppen bij de tweede paal. Coutinho maakte nog een goal achter zijn standbeen langs, maar helaas voor de Braziliaan deed hij dit vanuit buitenspelpositie.

In de tweede helft was het eigenlijk constant wachten op de 2-0. Bayern creëerde een hoop kansen, maar was voor de goal niet scherp genoeg om het duel definitief in het slot te gooien. Marko Marin kreeg voor de gasten nog een kansje, maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Uiteindelijk maakte Lewandowski de beslissende 2-0. Hij frommelde in duel met de keeper de bal binnen. In de slotfase maakte invaller Müller nog een fraaie treffer. Een snel genomen vrije trap van Thiago Alcántara werd knap binnen gevolleerd door de Duitse spits. Hij bepaalde de eindstand op 3-0 en zo wist Bayern München de eerste drie punten van dit Champions League-seizoen eenvoudig binnen te halen.

gerelateerd