Rampzalig debuut Atalanta, City eenvoudig langs Shakhtar

18 september 2019, 23:03   Bijgewerkt: 18 september 2019, 23:55

Atalanta kende woensdag een dramatische avond in de Champions League op bezoek bij Dinamo Zagreb. De ploeg van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens stond bij rust al met 3-0 achter en verloor uiteindelijk, mede door een hattrick van Mislav Orsic met 4-0 van een fris spelend Dinamo Zagreb. Manchester City won in Groep C eenvoudig van Shakhtar Donetsk. De wedstrijd in Oekraïne eindigde in 0-3 voor de kampioen van Engeland.

Dinamo Zagreb - Atalanta 4-0

Met Hateboer, De Roon en Gosens in de basis begon Atalanta de wedstrijd niet al te best. Zagreb was agressiever in de duels en combineerde er bij vlagen prima doorheen. In de tiende minuut kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong door een goal van Marin Leovac. Vervolgens ging het bergafwaarts voor de Italianen, die woensdagavond debuteerden in de Champions League. Orsic was de grote man bij Zagreb en scoorde binnen tien minuten twee keer: 3-0.

De tweede helft was minder spectaculair. Atalanta kreeg wel wat kansen via Mario Pasalic en Duvan Zapata, maar de gasten kregen de bal er maar niet in. Twintig minuten voor tijd maakte Orsic zijn hattrick compleet namens Zagreb en zette hij de 4-0 eindstand op het bord. Een rampzalig debuut in de Champions League voor Atalanta. Zagreb speelde uitstekend en was over de hele wedstrijd vele malen beter.

Shakhtar Donetsk - Manchester City 0-3

Manchester City kende in de eerste helft weinig problemen met Shakhtar Donetsk. Het kwam via Riyad Mahrez op voorsprong. Hij schoot een afgeslagen bal goed binnen en was even later belangrijk bij de 0-2 van Ilkay Gündogan. De Duitse middenvelder maakte een goede loopactie door het midden, kreeg de bal van Mahrez en schoot goed binnen: 0-2.

In de tweede helft liet City na om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Raheem Sterling raakte de paal en Gündogan liet na om de 3-0 binnen te schuiven. Het duurde uiteindelijk tot een kwartier voor tijd voordat de derde treffer viel. Invaller Gabriel Jesus maakte op een assist van Kevin De Bruyne de 0-3.