Spurs verspeelt comfortabele voorsprong tegen Olympiakos

Spurs verspeelt comfortabele voorsprong tegen Olympiakos

18 september 2019 – Tottenham Hotspur heeft in de eerste wedstrijd van de Champions League direct averij opgelopen. In de uitwedstrijd tegen de Griekse koploper Olympiakos bleef het in een enerverende wedstrijd steken op 2-2. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino kwam nog wel op een 0-2 voorsprong, maar wist deze niet vast te houden.In de openingsfase van de eerste helft hadden de Grieken het beste van het spel.  Na een uitstekende aanval over links kreeg Miguel Guerrero de kans om de score te openen, maar vanuit kansrijke positie raakte hij de paal. De Grieken bleven prima combineren, maar het was Spurs dat op voorsprong kwam. Harry Kane werd gehaakt in het strafschopgebied, ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Olympiakos was even van slag en de ploeg van Pochettino maakte hier dankbaar gebruik van. Lucas Moura kon vrij uithalen vanaf de rand van de zestien en schoot de bal uitstekend binnen: 0-2. Net voor rust kreeg Olympiakos dan toch wat het verdiende, Daniel Podence ging een combinatie aan en schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Aan het begin van de wedstrijd leek Dele Alli de wedstrijd in het slot te gooien, ware het niet dat hij een voorzet vanaf rechts in buitenspelpositie binnentikte. De treffer werd terecht afgekeurd. Nog geen vijf minuten later kreeg de thuisploeg een penalty. Jan Vertonghen stapte in de zestien op de voet van de sterk spelende Mathieu Valbuena en de kleine Fransman schoot de strafschop zelf binnen. Alli kreeg nog een dot van een kans; hij schoot oog in oog met doelman Jose Sa op de benen van de keeper. Hierna ging Spurs nadrukkelijk op zoek naar de winst en bracht het onder anderen Heung-Min Son en Erik Lamela. Laatstgenoemde kreeg drie minuten voor tijd nog de beste kans, maar Sa tikte zijn inzet naast. 

Pochettino zal niet blij zijn met dit gelijke spel. Zijn ploeg verkeert in een mindere fase: Spurs won slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Later vanavond wordt de andere wedstrijd in deze poule gespeeld: Bayern München tegen Rode Ster Belgrado.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020