Stam waarschuwt: "Publiek en spelers zullen Ricksen willen eren"

Stam waarschuwt: "Publiek en spelers zullen Ricksen willen eren"

18 september 2019 – Jaap Stam verwacht donderdagavond een spannend en beladen wedstrijd tegen Rangers. De trainer van Feyenoord wil met zijn ploeg voor een overwinning gaan en bereidt zijn ploeg voor op een wedstrijd waarbij de thuisploeg Fernando Ricksen zou willen eren. "Het wordt een echte clash, met waarschijnlijk een mooie en beladen sfeer. Wij willen laten zien wat we kunnen en komen om te winnen", liet Stam tijdens de persconferentie weten.

Steven Berghuis was er afgelopen zondag tegen ADO Den Haag niet bij vanwege een lichte knieblessure, maar is donderdagavond in Glasgow waarschijnlijk wel weer inzetbaar. "Zondag kwam te vroeg, maar ik verwacht dat ik morgen kan spelen. Ik heb gisteren getraind en ga straks ook weer trainen." De sierlijke buitenspeler kijkt uit naar het begin van het toernooi. "Eigenlijk begint het toernooi nu pas echt. Je kunt jezelf in dit soort wedstrijden laten zien. Ook als club. Dat is belangrijk voor Feyenoord."

Feyenoord stond ook in Glasgow even stil bij het overlijden van Fernando Ricksen. Een deel van de selectie is woensdagavond naar de herdenkingsplek van Fernando Ricksen gegaan om hun steun te betuigen. "Voelt goed om namens de club iets te doen voor Fernando Ricksen. Dit soort nieuws komt hard aan. Het was vreselijk om te horen", zei Berghuis. "Dat doen we niet omdat het moet, maar omdat we gevoelens hebben bij Fernando. Het is vreselijk dat hij deze ziekte heeft gekregen en nu is overleden", liet Stam weten. "Het publiek en de spelers van Rangers zullen een eerbetoon aan Fernando geven. Daar moeten wij op voorbereid zijn", sloot de oefenmeester van Feyenoord af.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020