De Ligt in de basis bij Juventus, vier Nederlandse CL-debutanten

De Ligt in de basis bij Juventus, vier Nederlandse CL-debutanten

18 september 2019 – Matthijs de Ligt maakt woensdagavond in Madrid zijn eerste speelminuten voor Juventus in de Champions League. De Oranje-international vormt samen met Leonardo Bonucci het centrale duo van de Oude Dame voor het uitduel met Atlético Madrid. Naast De Ligt staan nog veel andere Nederlanders aan de aftrap bij de wedstrijden die om 21.00 uur beginnen. Hans Hateboer, Marten de Roon, Robin Gosens en Rajiv van la Parra maken hun debuut in de Champions League.

De Ligt
Dat De Ligt begint bij Juventus, is niet verrassend. De van Ajax overgekomen centrale verdediger startte ook in de laatste twee competitiewedstrijden van de Italiaanse clubs. Bij zijn debuut tegen Napoli (4-3) was hij bij alle tegendoelpunten betrokken. Tegen Fiorentina (0-0) ging het afgelopen weekend al wat beter, al oogde hij toen ook af en toe wat onzeker.

Hateboer, De Roon en Gosens
Een mooi moment voor Hans Hateboer, Marten de Roon én Robin Gosens. Zij starten alledrie in de basis bij Champions League-debutant Atalanta. Het uitduel met Dinamo Zagreb wordt voor de Nederlanders in Italiaanse dienst hun vuurdoop in Europa's belangrijkste clubtoernooi. Gosens beschikt overigens over een Nederlands én Duits paspoort.

Van La Parra
In de Allianz Arena maakt nóg een Nederlander zijn debuut in de Champions League. Rajiv van la Parra begint in de basis bij Rode Ster Belgrado, dat de zware uitwedstrijd tegen Bayern München speelt. De geboren Rotterdammer, halfbroer van Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum, maakte deze zomer de overstap van Huddersfield Town naar de club uit Servië.

gerelateerd