Maldini geeft toe: Milan had ook interesse voor Lozano

18 september 2019, 18:38

Napoli ging enkele weken geleden aan de haal met de handtekening van Hirving Lozano, maar de club uit Napels was niet de enige Italiaanse grootmacht met belangstelling voor de pijlsnelle Mexicaanse aanvaller. AC Milan had ook interesse voor de oud-speler van PSV. Dat geeft technisch directeur woensdag toe tegenover TUDN.

AC Milan gaf deze zomer tientallen miljoenen uit, maar geen van die miljoenen ging naar Eindhoven. Lozano stond desalniettemin wel degelijk op de radar bij I Rossoneri. "We hebben hem bekeken en overwogen hem te kopen", vertelt Maldini. "We spraken met zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.), maar er was uiteindelijk een probleem betreffende zijn positie. Afgelopen seizoen speelden we 4-3-3, nu spelen we anders."

De Italianen spelen sinds deze zomer in een een 4-4-2-formatie. Dat is een systeem waarin Lozano volgens Maldini minder goed uit de voeten kan. "Hij was deze zomer een optie voor ons, maar heeft de beslissing genomen om naar een andere grote Italiaanse club te gaan. En doordat hij samenwerkt met Carlo Ancelotti, een ware maestro, kan hij op zijn beste en natuurlijke positie spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen