Hendrix merkt op dat imago Europa League beter is geworden

18 september 2019, 16:06

Het imago van de Europa League is de voorbije jaren verbeterd. Het toernooi wordt steeds serieuzer genomen en het deelnemersveld lijkt iedere editie sterker te worden. Ook Jorrit Hendrix merkt dat het toernooi een betere reputatie heeft dan voorheen. Met PSV speelt hij donderdagavond tegen Sporting Portugal de eerste groepswedstrijd.

"Zeker is er iets veranderd", stelt Hendrix in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Vroeger speelden we soms tegen onbekende clubs. Veel teams in de Europa League zijn gewoon hartstikke sterk en er blijven in de eindfase altijd ploegen over die gewoon van Champions League-niveau zijn. In de poules zitten ze ook en we kunnen zeker niets onderschatten. We hadden heel graag in de Champions League gespeeld, maar dit is ook gewoon topniveau."

Naast Sporting treft PSV ook LASK Linz en Rosenborg in de groepsfase van de Europa League. "Sporting zat bij de loting in pot een en wij in pot twee. Daaruit zou je kunnen afleiden dat wij de beste teams zijn in de groep, maar de andere ploegen zijn denk ik ook sterk. Sporting staat nu vijfde in de competitie, maar dat zegt niks over de wedstrijd van morgen", aldus Hendrix.

PSV maakte afgelopen weekend indruk door Vitesse met 5-0 te verslaan. Daarmee hebben de Eindhovenaren vertrouwen getankt voor het duel met Sporting. "Als je de eerste wedstrijd voor de Europese wedstrijd wint, neem je dat natuurlijk mee. Morgen worden alleen hele andere dingen gevraagd dan zaterdag tegen Vitesse. Daar zullen we ons zeker bewust van zijn, maar we hebben vertrouwen", vervolgt Hendrix, die zegt dat de spelers van PSV nog niet bezig zijn met de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag. "Tegen Sporting is sprake van een topwedstrijd en zondag weer."

Lees ookPSV zonder Gutierrez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen