Spoorboekje: PSV, Feyenoord en AZ in actie in Europa League

Spoorboekje: PSV, Feyenoord en AZ in actie in Europa League

19 september 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 19 september.
Specials

Voor PSV gaat het in de Europa League ook om de toekomst
PSV wil nu hoge ogen gooien in de Europa League. Het missen van de Champions League kwam even hard aan, maar de Eindhovenaren hebben met het oog op de toekomst geen enkele reden om een treetje lager er met de pet naar te gooien. Zoals zes jaar geleden wel gebeurde.

Een blik op Feyenoord-opponenten Porto, Rangers en Young Boys
Feyenoord kende een pittige loting voor de Europa League met FC Porto, Young Boys en Rangers. Het zijn drie topclubs in eigen land en de Rotterdammers zullen dan ook niks cadeau krijgen in Groep G. FCUpdate.nl sprak met Bert Konterman, ex-speler van Rangers en Feyenoord, en nam de tegenstanders onder de loep.

Jonge, maar volwassen AZ-lichting klaar om Europa te veroveren
Bij AZ is de voorbije jaren een bijzonder sterke lichting doorgebroken. De talentvolle generatie staat te trappelen om na Nederland ook Europa te veroveren. Na het overleven van drie voorrondes begint donderdagavond het échte werk voor de Alkmaarders. Met oud-speler Barry van Galen, die uit eigen ervaring weet wat het is om Europese successen te boeken, blikt FCUpdate.nl vooruit op het nakende Europa League-avontuur van AZ.

Wedstrijden

PSV - Sporting Portugal (18.55 uur)
Toen PSV drie weken geleden aan Sporting Portugal werd gekoppeld, stond Marcel Keizer nog aan het roer bij de Portugese bekerwinnaar. Vier dagen na de loting viel het doek voor de voormalig Ajax-trainer. Sinds het ontslag van Keizer draait het niet bepaald beter bij Sporting. Afgelopen zondag speelde de PSV-opponent gelijk bij Boavista (1-1). Bruno Fernandes voorkwam een nederlaag. Hij is de grote ster van Sporting die PSV vooral in de gaten moet houden.

Rangers - Feyenoord (21.00 uur)
Natuurlijk wordt er vanavond gewoon gevoetbald op Ibrox, maar de wedstrijd tussen Rangers en Feyenoord zal vooral in het teken staan van Fernando Ricksen. De Limburger overleed gisteren op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van spierziekte ALS. ?De Feyenoord-selectie eerder Ricksen gisteren door bloemen en een Feyenoord-shirt op de herdenkingsplek neer te zetten.

Partizan Belgrado - AZ (21.00 uur)
Tijdens Partizan Belgrado - AZ zitten er alleen kinderen op de tribune. Alle overige fans - ook die van AZ - zijn niet welkom als gevolg van een straf na ongeregeldheden eerder in de voorronde van de Europa League. De UEFA besloot bij het uitdelen van de sanctie wel dat kinderen tot veertien jaar van voetbalscholen vanavond naar binnen mogen. Een mooi gebaar, maar niet bepaald de Europese sfeer waar AZ in hoopt te spelen.

Voetbal op tv

18.55 uur: PSV - Sporting Portugal, FOX Sports 2 - live verslag uit Europa League
18.55 uur: Eintracht Frankfurt - Arsenal, FOX Sports 1 - live verslag uit Europa League
20.55 uur: Partizan Belgrado - AZ, FOX Sports 1 - live verslag uit Europa League
20.55 uur: Manchester United - Astana, FOX Sports 4 - live verslag uit Europa Leagua
20.55 uur: AS Roma - Istanbul Basaksehir, FOX Sport 5 - live verslag uit Europa League
20.55 uur: Rangers - Feyenoord, RTL 7/FOX Sports 2 - live verslag uit Europa League
23.20 uur: Europa League samenvattingen, RTL 7 - samenvattingen gespeelde duels

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019