Veltman erkent dat zege van Ajax enigszins geflatteerd is

Veltman erkent dat zege van Ajax enigszins geflatteerd is

18 september 2019 – Joël Veltman kwam vorig seizoen na de winterstop veelvuldig als rechtsback in actie in het hoofdtoernooi van de Champions League, maar stond dinsdagavond - zoals al veel vaker dit seizoen - tegen Lille opgesteld als centrale verdediger. Op de plek waar hij het liefst staat bij Ajax, won hij vrijwel al zijn duels en maakte hij een prima indruk. De verdediger vond de Amsterdammers sterker aan de bal dan Lille OSC, maar erkent ook dat de uitslag enigszins geflatteerd was.Een 3-0 overwinning: had je gedacht dat het verschil in uitslag zo groot zou zijn
"Nee, dat had ik niet gedacht. Je hoopt natuurlijk wel op zo'n uitslag, maar je weet dat zij ook erg gevaarlijk kunnen worden. Ze zijn ook erg gevaarlijk geweest, maar wij scoren drie keer en zij scoren niet."

Is het dan een geflatteerde zege?
"We zijn wel een paar keer goed weggekomen, ja. Onana was niet voor niets Man of the Match. Ze hebben twee à drie honderd procent kansen gehad, dus in die zin misschien wel. Maar je moet ze wel maken, hè! De bal van Edson (Alvarez, red.) was niet eens een echte kans, maar we scoren wel. En wij hebben ook een paar hele goede kansen gemist natuurlijk. Uiteindelijk is een 3-0 voor ons prima."

Onana vergelijkt niet met vorig seizoen: "Maar spelen hetzelfde"

Af en toe ging de bal mooi rond voorin - zeker na de tweede goal. Hoe keek jij daarna?
"Als we de bal achterin naar de juiste kleur speelden, deden ze er voorin wel wat moois mee. Wat we in balbezit deden was goed: negen van de tien keer waren we vooral vast aan de bal. Dat is belangrijk als we zo hoog staan. Ik heb soms best wel genoten van wat ze deden voorin. Daar was wel tijd voor, ja."

In de eerste minuut gaat direct je tegenstander liggen en wil een penalty. Kneep je hem even?
"Ik hield hem wel een beetje vast, maar hij ging te makkelijk liggen. De scheidsrechter had wel zijn hand bij zijn oortje, dus dan heb je wel een beetje spanning, ja… Maar het was niet genoeg voor een strafschop. Toen hij ging liggen, hield ik hem bovendien al niet meer beet."

Krantenoverzicht: 'Ajax wervelend en weergaloos'

Ben je verrast dat jullie zo goed speelden, terwijl het afgelopen weekend nog zo moeizaam ging?
"Je weet dat het er wel in zit. Als je maar vast aan de bal bent. Heel veel ploegen counteren tegen ons, dus dan moet je vooral goed zijn aan de bal. Dat waren we. Ook hebben we met Edson (Alvarez, red.) en Lisandro (Martínez, red.) een sterk verdedigend blok op het middenveld. Of de Champions League extra krachten los maakt bij ons? Ja, misschien wel. De geilheid achter- en voorin die er was, is heerlijk."

Hoe kijk je terug op je eigen optreden in het centrum achterin?
"Het is inmiddels wel bekend dat ik het liefste in het centrum speel, liever dan op de rechtsback. Al kan ik daar ook uit de voeten. Ik heb de spitsen van Lille vrijwel niet gezien, dat is een goed teken. Vooral omdat we zo vast aan de bal waren, konden zij er niet snel uitkomen. Een paar spitsen hadden voorin een flinke brommer staan, daar werden ze nog wel gevaarlijk mee. Maar ik kijk er goed op terug."

Lees ook: wat schrijven de Franse media over Ajax tegen Lille?

Helpt zo'n uitslag ook nog mee voor komend wekend?
"PSV speelt donderdag nog thuis. Fysiek hebben we dus wel een voordeeltje. Aan de andere kant, als ze donderdag winnen, nemen ze de flow weer mee. Ik verwacht een soortgelijke wedstrijd als vandaag (dinsdag, red.). PSV zal misschien beginnen met veel druk, maar ze hebben heel veel snelheid voorin, dus willen er snel uitkomen en zullen wellicht wat inzakken. Maar na een paar nederlagen de laatste jaren wordt het wel weer eens tijd om daar een resultaat neer te zetten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 juni 2020

  2. zondag 31 mei 2020