Gisteren gemist: Ajax wint ruim, rentree Messi en Kanon vertrekt

18 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 17 september 2019, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdadg 17 september.

Sterk Ajax begint Champions League met ruime zege op Lille

Ajax is de Champions League-campagne gestart met een ruime en sprankelende overwinning op Lille: 3-0. De Amsterdammers waren vanaf minuut één de bovenliggende partij en kwamen voor rust op 1-0 via Quincy Promes. Na rust breidden Edson Álvarez en Nicolas Tagliafico de voorsprong uit en zorgden daarmee voor de terechte overwinning. Ajax kroop overigens wel een aantal keren door het oog van de naald, want de Fransen misten drie grote kansen.

Barça dankt Ter Stegen en pakt punt bij rentree Messi

In een weinig verheffende wedstrijd hebben Borussia Dortmund en FC Barcelona zonder goals gelijkgespeeld. De thuisploeg was de betere ploeg, maar zag Marc-André ter Stegen een penalty stoppen en Julian Brandt de lat raken. Hoogtepunt aan Barça-zijde was de rentree van Lionel Messi.

Valencia doet goede zaken dankzij winst bij Chelsea

Valencia heeft op bezoek bij Chelsea een knappe overwinning geboekt. Met Jasper Cillessen op doel overleefde de Spanjaarden een moeizame en tamme eerste helft, waarna ze na rust het duel via een treffer van Rodrigo beslisten: 0-1.

Tevreden Ten Hag vond Ajax soms een beetje doorslaan

Ajax-trainer Erik ten Hag spreekt van een 'fantastisch resultaat' na de knappe 3-0 zege tegen Lille. In Amsterdam zag de coach dat zijn ploeg nauwelijks in de problemen kwam, maar hij stipt aan dat Ajax af en toe te slordig was.