Tevreden Ten Hag vond Ajax soms een beetje doorslaan

Tevreden Ten Hag vond Ajax soms een beetje doorslaan

17 september 2019 – Ajax-trainer Erik ten Hag spreekt van een 'fantastisch resultaat' na de knappe 3-0 zege tegen Lille. In Amsterdam zag de coach dat zijn ploeg nauwelijks in de problemen kwam, maar hij stipt aan dat Ajax af en toe te slordig was.

"Het is een fantastisch resultaat, laten we dat vooropstellen. En ook geweldige goals. Het aantal kansen dat we gecreëerd hebben, dat is echt kwaliteit. Vooral die tweede treffer was uitstekend", somt Ten Hag op in gesprek met Veronica.

Lees ook: Tadic spreekt van 'mooie overwinning', maar niet het beste duel

Maar hij is ook kritisch. Volgens Ten Hag verspeelde Ajax bij tijd en wijlen te snel de bal. "Op een gegeven moment slaan we door en willen we allemaal de laatste pass geven. Dan wordt het een open wedstrijd. En dan kun je afgestraft worden."

'Martínez speelde fantastisch'
Dat gebeurde niet. Quincy Promes, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico maakten de treffers namens Ajax. Maar over Lisandro Martínez was Ten Hag misschien wel het meest te spreken. "Hij speelde fantastisch. Ik denk dat zijn defensief veel ballen heeft onderschept en ik vind dat hij het heel goed gedaan heeft. Hij kan op meerdere posities spelen, en daar kan hij goed uit de voeten."

Al met al kan de oefenmeester terugkijken op een mooie avond. "We hebben een aantal kritiekpunten, maar van dit soort wedstrijden kunnen we groeien. Dat neemt niet weg, dat we een goede start kennen."

gerelateerd