Liverpool onderuit in Napels, Haland maakt hattrick in één helft

17 september 2019, 23:03   Bijgewerkt: 17 september 2019, 23:39

Titelverdediger Liverpool is de Champions League begonnen met een 2-0 nederlaag op bezoek bij Napoli. Dries Mertens en Fernando Llorente scoorden. In dezelfde poule ging Red Bull Salzburg - met oud-Ajacieden Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber aan de aftrap - als een komeet van start. Door een hattrick van Erling Haland (19) in de eerste helft (!) rekenden de Oostenrijkers eenvoudig af met het zeer matige Racing Genk: 6-2. Voor Haland staat dit seizoen de teller al op zeventien doelpunten in negen officiële duels.

Napoli - Liverpool 2-0

Liverpool startte de jacht op titelprolongatie zonder Georginio Wijnaldum. Vanzelfsprekend stond Virgil van Dijk wel in de basis. Aan de zijde van Napoli stonden oud-PSV'ers Dries Mertens en Hirving Lozano in de basis. Laatstgenoemde dacht ook voor de 1-0 te zorgen. Na een dubbele redding van Adrian kopte Chucky binnen, maar deed hij dat in buitenspelpositie. Verderop in het duel ontpopten beide doelmannen zicht uitblinkers van de wedstrijd. Alex Meret redde uitstekend op kansen voor Sadio Mané en Momahed Salah. Vooral zijn save op Salah was formidabel. De Egyptenaar dook na een fout van Kostas Manolas plotseling voor het doel in. Zijn poging naar de verre hoek werd net naast getikt. Ook Adrian liet nog eens zien wat hij kon. Met een uiterste inspanning tikte hij een volley van Mertens met zijn rechter hand net over het doel. Uiteindelijk moest Adrian wel twee keer buigen.  Een penalty - veroorzaakt door Andy Robertson met een overtreding op Callejon - kon de sluitpost niet keren en ook het doelpunt van Fernando Llorente moest hij onbeantwoord laten. Bij de 2-0 ging Virgil van Dijk in de fout met zeldzaam balverlies. 

Salzburg - RC Genk 6-2

Het ging bij Red Bull Salzburg tegen RC Genk om één man: de pas negentienjarige Erling Haland stal de show met een hattrick vóór rust. Dit lukte een speler van zijn leeftijd nooit eerder in een Europees toernooi. Zijn eerste doelpoging was al binnen twee minuten raak. Daarna strafte het fenomeen het geklungel van de Belgen genadeloos af. Bij een counter van de thuisploeg stond Genk slecht te verdedigen en kon Haaland van dichtbij binnentikken. Tussendoor tekende Hee-Chan Hwang - opnieuw na slordig balverlies - voor de 3-0 en maakte Jhon Lucumui zelfs een aansluitingstreffer. Haland kwam met het antwoord om zijn hattrick compleet te maken. Toen Dominik Szoboszlai ook profiteerde van de Belgische gatenkaas, was het duel voor rust definitief beslist: 5-1. De treffers in de tweede helft van Mbwana Samata (5-2) en Andreas Ulmer (6-2) waren slechts voor de statistieken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen