Mislopen CL-finale deed Blind veel pijn: "In tranen uitgebarsten"

Mislopen CL-finale deed Blind veel pijn: "In tranen uitgebarsten"

17 september 2019 – Daley Blinds wond van het mislopen van de Champions League-finale is nog altijd niet gedicht. Net als teamgenoot Dusan Tadic heeft de 29-jarige Oranje-international teruggeblikt op de dramatisch verlopen wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en de nasleep ervan. "Nu niet meer, maar ik heb daar veel slechte nachten van gehad", aldus Blind in gesprek met De Volkskrant.Ajax was heel dicht bij de eindstrijd van de Champions League, maar door een doelpunt in blessuretijd ging de finaleplaats naar Tottenham Hotspur. "Die uitschakeling, vlak voor tijd. We waren zo dicht bij de finale van de Champions League. Wat met Ajax, in deze tijd, toch minder realistisch is dan voorheen. Met veel jeugd, met jongens van de club, ook mijn eigen club. Om daarmee de finale te halen, was zo bijzonder geweest. Met het voetbal dat we wilden spelen. Aanvallend, attractief voor het publiek", mijmert Blind.

Na de meeste thuiswedstrijden zoeken de spelers van Ajax het spelershome op. "Ik zei tegen mijn familie: ik kom niet, geen zin in. Ga maar alvast in de auto zitten, ik kom er zo aan. Na de media ben ik in de auto in tranen uitgebarsten. Mijn vrouw reed. Ik zei: schat, zeg maar niets vanavond. Ik heb een biertje opengetrokken, tv gekeken. Een serie of zo. Ik weet het niet eens meer. Dit blijft nog heel lang pijn doen."

Ajax deed de voetbalwereld voor de eerste keer écht versteld staan toen de Eredivisionist in Santiago Bernabéu met 1-4 won van Real Madrid. "Veel jongens speelden daar de wedstrijd van hun leven was er ook bij toen we jaren daarvoor werden afgeslacht in dat stadion. Nu was daar het moment waarop wij als spelers naar elkaar keken en dachten: dit kan weleens heel bijzonder worden. Na Madrid volgde Juventus. Je hoorde om je heen: Ronaldo zal wel opstaan. We keken elkaar weer aan. Ook dit kunnen wij. Er zat zoveel zelfvertrouwen in het elftal, zoveel geloof in het plan van spelen. We gingen met zoveel durf het veld op en het pakte telkens goed uit."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.250 euro!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020