Neymar niet voor drie, maar twee CL-duels geschorst

17 september 2019, 11:50   Bijgewerkt: 17 september 2019, 13:50

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de schorsing van Neymar in de Champions League teruggebracht naar twee wedstrijden. De UEFA legde de Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain in april een schorsing van drie duels op voor het beledigen van de arbitrage. Neymar moet de duels met Real Madrid (thuis) en Galatasaray (uit) aan zich voorbij laten gaan, maar is er wel weer bij tegen Club Brugge (uit).

Neymar haalde vorig jaar na het treffen tussen PSG en Manchester United (1-3) hard uit naar scheidsrechter Damir Skomina. Vanwege een blessure miste de aanvaller het duel in het Parc des Princes, maar via Instagram liet hij alsnog zijn ongenoegen blijken over de Sloveense arbiter. 'Dit was geen strafschop en geen hands. Go f*ck yourself', schreef hij, doelende op de penalty die United in de absolute slotfase kreeg. De strafschop werd benut door Marcus Rashford, waardoor niet PSG, maar United doorstootte naar de kwartfinale van de Champions League.

Naast Neymar zullen ook Kylian Mbappe en Edinson Cavani (beiden geblesseerd) er woensdag niet bij zijn tegen Real Madrid. De Madrilenen hebben ook de nodige personele problemen. Zo zijn Sergio Ramos en Nacho Fernandez geschorst en onder meer Luka Modric en Marcelo geblesseerd.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen