Tadic blikt terug op Spurs-thuis: "Het achtervolgt me nog steeds"

Tadic blikt terug op Spurs-thuis: "Het achtervolgt me nog steeds"

17 september 2019 – Ajax maakte vorig seizoen veel indruk in de Champions League, maar het mislopen van de finale blijft voor Ajacieden een pijnlijke herinnering. Zo ook voor Dusan Tadic, die vier maanden na dato samen met The Telegraph terugblikt op de wrede 2-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur. "Het achtervolgt me nog steeds", geeft de Serviër toe.De Champions League-finale leek Ajax na anderhalve wedstrijd niet meer te kunnen ontgaan. In Londen wonnen de Amsterdammers met 0-1 en in de Johan Cruijff ArenA leidde de ploeg van trainer Erik ten Hag halverwege met 2-0. Door een hattrick van Lucas Moura voltrok het drama zich alsnog. Daardoor stond niet Ajax, maar Tottenham Hotspur tegenover Liverpool in de eindstrijd.

"Het was de meest moeilijke wedstrijd uit mijn carrière. Ik heb veel tijd nodig gehad om er bovenop te komen. Voor weken dacht ik: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom gebeurde het? We hadden alles in eigen handen. De eerste wedstrijd wonnen we met 1-0, thuis stonden we na een half met 2-0 voor en we stonden bijna in de finale", aldus Tadic.

De cruciale 3-2 viel pas diep in blessuretijd. Moura schoot Tottenham Hotspur naar de finale en dompelde Ajax in rouw. "We dachten: oké, wees voorzichtig, blijf voetballen. Je moet ook credits geven aan Tottenham. Zij bleven komen en toonden hun kwaliteiten. In de tweede helft viel alles goed voor Lucas Moura. De derde goal heb ik een paar keer teruggezien. Het is vreemd, zoveel kleine dingen pakten goed voor ze uit. De lange bal, de stuit, Lisandro Magallan die uitglijdt en dan het schot dat rechtdoor ging, maar via Matthijs de Ligt een beetje afbuigt waardoor het in de hoek vloeg."

Tadic heeft geprobeerd naar de Engelse finale te kijken. "Maar ik heb de tv uitgezet. Het was verschrikkelijk, misschien een van de slechtste Champions League-finales. De meesten bij Ajax hebben de wedstrijd niet eens gezien, ze konden het niet verdragen. Het enige wat ik dacht was dat wij het beter zouden hebben gedaan dan Spurs. We hadden het Liverpool moeilijk gemaakt. Dat hielp het verwerkingsproces niet."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.250 euro!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 28 september 2020

  2. zondag 27 september 2020