Álvarez moest even wennen: "Bij Ajax negentig minuten alert zijn"

Álvarez moest even wennen: "Bij Ajax negentig minuten alert zijn"

17 september 2019 – Voor Edson Álvarez gaat dinsdagavond een lang gekoesterde droom in vervulling. Mocht Ajax-trainer Erik ten Hag geen grote verrassingen in petto hebben, dan maakt de 21-jarige Mexicaan tegen Lille zijn in de Champions League. "Dit is voor een jonge speler de best denkbare ervaring. En ik krijg de kans om deze belangrijke wedstrijd tegen Lille mee te maken", vertelt hij aan De Telegraaf.Net als de voorbije wedstrijden start Álvarez tegen Lille naar alle waarschijnlijkheid in de basis bij Ajax. "Het is een droom die uitkomt", aldus de verdediger annex middenvelder. De Mexicaan weet dat het toernooi wereldwijd hoog aanzien geniet. "Iedere voetballiefhebber kijkt. Maar niet alleen in Mexico, denk ik. De Champions League heeft fans over de hele wereld."

Álvarez maakte in de play-offs van de Champions League zijn basisdebuut voor Ajax en scoorde toen een belangrijk doelpunt tegen APOEL Nicosia (2-0). "Mijn telefoon explodeerde van de berichten en op social media lieten alle Ajax-fans en Mexicanen blijken heel blij voor me te zijn. Het voetbalminnende deel van Mexico leeft mee met alle landgenoten in Europa: Raul Jimenez (Wolverhampton Wanderers, red.), Guti (PSV) en Hirving Lozano bij Napoli. Ze zijn echt trots."

De Mexicaan vormt de laatste wedstrijden samen met Lisandro Martínez een blok op het middenveld. "In het begin moest ik aan het Nederlandse voetbal wennen, omdat ik negentig minuten alert moet zijn. Het voetbal gaat sneller en de tegenstanders zijn sterker. In Mexico heb je aan de bal meer tijd. Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Nicolas Tagliafico leren me elke dag zo veel. Mede daarom kon ik al zo belangrijk voor Ajax zijn en dat voelt fijn."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020