Kishna voorspelt: "Lille gaat inzakken en op de counter loeren"

Kishna voorspelt: "Lille gaat inzakken en op de counter loeren"

17 september 2019 – Hij speelde slechts een half seizoen bij Lille, maar Ricardo Kishna volgt zijn oude club nog op de voet. De Fransen zijn dinsdagavond op bezoek in de Johan Cruijff ArenA voor het Champions League-treffen met Ajax. "Lille gaat inzakken en op de counter loeren", voorspelt Kishna in gesprek met het Algemeen Dagblad.Kishna speelde begin 2017 enkele maanden in Lille, dat hem destijds huurde van Lazio. "De club had net een nieuwe president en die had grote plannen", blikt hij terug. "Dat is ook wel uitgekomen. Op veel vlakken merkte ik wel overeenkomsten tussen Ajax en Lille. De club zet in op de jeugd, hamert op een technische voetbalstijl en moet na elk seizoen vaak de beste spelers verkopen."

Want waar Ajax onder meer Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kwijtraakte, daar verkocht Lille sterkhouders Nicolas Pépé (Arsenal), Rafael Leão (AC Milan) en Thiago Mendes (Olympique Lyon). "Ajax en Lille hebben afgelopen zomer de beste spelers verloren, maar beide ploegen hebben nog veel kwaliteit. Vooral de keeper van Lille, Mike Maignan, is belachelijk goed", zegt Kishna.

Lille is de vice-kampioen van Frankrijk. "Achter het grote Paris Saint-Germain zijn ze vorig seizoen meer dan terecht tweede geworden. In de competitie willen ze vaak het spel maken, maar dat zal vanavond niet gebeuren. Ajax heeft ook in Frankrijk naam gemaakt. Lille gaat inzakken en op de counter loeren. Die spelopvatting beheersen ze ook goed."

Lees ookVermoedelijke opstelling Ajax: Dest en Neres terug in basis

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020